Februar 19, 2020

U Islamskom kulturnom centru u Bužimu upriličena je redovna godišnja izvještajna Skupština Medžlisa IZ Bužim. Pored delegata i članova izvršnog odbora Skupštini je prisustvovao i muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić i sekretar muftijstva Sabahudin-ef. Begić.

Odjel za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać od sada nudi besplatno Savjetovalište za brak i porodicu koje u širem smislu podrazumijeva: individualno, predbračno, bračno, porodično i savjetovanje o vjerskim pitanjima.

Tokom proteklih 450 godina islama u Velikoj Kladuši ovaj grad je prošao kroz razna turbulentna vremena i velike izazove. Nakon svakog teškog perioda uspio se je osloboditi okova i napraviti značajne iskorake ka dobru.

Već petu godinu posljednjeg dana u kalendarskoj godini bihaćki džemat Brekovica organizira Večer Kur'ana. Ovaj događaj svake godine izaziva veliko interesovanje ljudi iz cijele Krajine, što svakako potvrđuje ispunjenost velike Brekovačke džamije do posljednjeg mjesta.

U periodu od 20.12. do 22.12.2019 hafiz Nedim Botić je boravio na području Medžlisa IZ Cazin, gdje je u džematima: Gradska džamija, Glogovac, Bajrići i Puškari održao predavanja i druženja, te predstavio svoju knjigu "Otvori vrata sreći".

Tradicionalnim mevludskim programom kojeg su izveli imami Medžlisa IZ Bihać i polaznici mekteba džemata Fethija, u petak, 8.11.2019. u džamiji Fethija u Bihaću održana je centralna mevludska svečanost Medžlisa IZ Bihać povodom 12.rebi'u-l-evvela, dana rođenja Muhammeda, a.s.

U velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi u subotu, 16.11.2019. godine, upriličena je centralna mevludska svečanost za Medžlis IZ Bosanska Krupa.

U džematu Krupa II Centar Medžlisa IZ Bosanska Krupa je otvorena hajr česma poklonjena pred duše šehida naše domovine Bosne i Hercegovine, a posebno šehida 511. slavne brdske brigade. Povod izgradnje česme je svakako i dvadeseta godišnjica od postavljanja kamena temeljca za džamiju u džematu Krupa II, ali i trajno dobro koje proističe od gradnje ovakvog hajr djela.

U Bosanskoj Kostajnici,u Azizija džamiji dana 08.09.2019.godine,drugi dan nove mektebske 2019/20 godine uz upis polaznika,nastavljena je akcija podjela školskih torbi i cjelokupnog pribora za 20 djece povratničke populacije ovog medžlisa bihaćkog muftijstva.

U subotu, 31.08.2019. aktivisti udruženja “Svitanje” iz Sarajeva posjetili su Medžlis IZ Kozarac i tom prilikom podijelili ruksake i šlolski pribor djeci školskog uzrasta.

Stranica 1 od 2
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H