April 02, 2020

U prostorijama Medžlisa IZ Bihać danas je održan sastanak novoformiranog Odbora ovog medžlisa u svrhu organizovanije podrške džematlijama/građanima u gradu Bihaću i ublažavanja krize izazvane pandemijom koronavirusa a na osnovu zaključaka Savjeta Muftijstva bihaćkog i uputstava Rijaseta IZ u BiH.

Mali su postotci onih koji u svijetu rade ono što vole i koji uprkos značajnih godina radnog iskustva ne posustaju, već kao da još jače i aktivnije djeluju kako se skala njihovog radnog vijeka približava kraju radne karijere. U ovaj opis se odlično uklapa Mujo-ef. Ćehić, imam u džematu Bosanska Otoka, Medžlis IZ Bosanska Krupa.

Subota, 07.03.2020. - U velikoj sali Muftijstva bihaćkog održana je druga redovna sjednica Skupštine Medžlisa IZ Bihać.

07.03.2020. - U prostorijama Medzlisa IZ Velika Kladuša održana je Izvještajna skupština Medžlisa IZ Velika Kladuša.

U Islamskom kulturnom centru u Bužimu upriličena je redovna godišnja izvještajna Skupština Medžlisa IZ Bužim. Pored delegata i članova izvršnog odbora Skupštini je prisustvovao i muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić i sekretar muftijstva Sabahudin-ef. Begić.

Odjel za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać od sada nudi besplatno Savjetovalište za brak i porodicu koje u širem smislu podrazumijeva: individualno, predbračno, bračno, porodično i savjetovanje o vjerskim pitanjima.

Tokom proteklih 450 godina islama u Velikoj Kladuši ovaj grad je prošao kroz razna turbulentna vremena i velike izazove. Nakon svakog teškog perioda uspio se je osloboditi okova i napraviti značajne iskorake ka dobru.

Već petu godinu posljednjeg dana u kalendarskoj godini bihaćki džemat Brekovica organizira Večer Kur'ana. Ovaj događaj svake godine izaziva veliko interesovanje ljudi iz cijele Krajine, što svakako potvrđuje ispunjenost velike Brekovačke džamije do posljednjeg mjesta.

U periodu od 20.12. do 22.12.2019 hafiz Nedim Botić je boravio na području Medžlisa IZ Cazin, gdje je u džematima: Gradska džamija, Glogovac, Bajrići i Puškari održao predavanja i druženja, te predstavio svoju knjigu "Otvori vrata sreći".

Tradicionalnim mevludskim programom kojeg su izveli imami Medžlisa IZ Bihać i polaznici mekteba džemata Fethija, u petak, 8.11.2019. u džamiji Fethija u Bihaću održana je centralna mevludska svečanost Medžlisa IZ Bihać povodom 12.rebi'u-l-evvela, dana rođenja Muhammeda, a.s.

Stranica 1 od 2
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H