Februar 21, 2020

Večer Kur'ana u džematu Suhača najavila Kurban bajram

Medžlis IZ Bosanski Novi, 8.8.2019. - U džematu Suhača je u četvrtak, 08.08.2019. godine, poslije akšam namaza održan program Večer Kur’ana i ilahija - U susret Kurban bajramu, koji je također bio i završna aktivnost projekta ljetni kamp „VOLIM SVOJ DŽEMAT“ koji je trajao dvije sedmice.

Ljetni kamp „VOLIM SVOJ DŽEMAT“ je ideja da se djeca koja dolaze iz dijaspore druže i upoznavaju sa svojim vršnjacima koji su sa stalnim boravkom u svom džematu i zajedno uče o svojoj vjeri, kulturi i tradiciji na području Medžlisa IZ Bosanski Novi. Kroz kamp su imali prilike slušati predavače iz Sarajeva, Prijedora, Travnika, Bosanske Krupe, Donjeg Vakufa i Bosanskog Novog. Također, organizovana je i edukativna ekskurzija  u Maglaj, Sarajevo, Travnik i Donji Vakuf - Ajvatovica za polaznike kampa, njihove roditelje i sve džematlije koje su iskazali želju za ovakvim putovanjem.

U programu Večer Kur'ana su učestvovali Adis-ef. Skalić, imam džemata Bakšaiš, MIZ Bihać, Emir-ef. Nuhić, imam u džematu Blagaj-Japra, MIZ Bosanski Novi, hor džemata Suhača, te hor VIS Merak iz Sapne.

Pored glavnog imama Medžlisa IZ Bosanski Novi i imama džemata Suhača Samir-ef. Ahmića, Alem-ef. Crnkića, glavnog imama Medžlisa IZ Sisak, Said-ef. Mujakića, glavnog imama Medžlisa IZ Cazin, prisutnima se obratio i muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, koji je naglasio značaj ovakvih manifestacija i zbližavanja naše djece u sklopu ovakvih i sličnih programa, te pohvalio aktivnosti imama i džematlija džemata Medžlisa IZ Bosanski Novi.

Program je protekao u ugodnoj atmosferi i prijatnom ambijentu, gdje su prisutni uživali u lijepom učenju Kur'ana Časnog i ilahija.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Nedjelja, 25 Avgust 2019 16:13
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H