April 02, 2020

U Bosanskoj Kostajnici podijeljen školski pribor povratničkoj djeci

U Bosanskoj Kostajnici,u Azizija džamiji dana 08.09.2019.godine,drugi dan nove mektebske 2019/20 godine uz upis polaznika,nastavljena je akcija podjela školskih torbi i cjelokupnog pribora za 20 djece povratničke populacije ovog medžlisa bihaćkog muftijstva.

Za mnoge roditelje ovakva pomoć je od velike koristi,imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju i besparicu u našoj zemlji.Pored dječijeg oduševljenja bilo je tu i suza radosnica roditelja. Ova jedinstvena akcija IZ u BiH ima za cilj da koliko-toliko olakša život i opstanak Bošnjacima u povratničkim sredinama.Nosioc projekta je Ured za Društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH,na inicijativu reis-ul-uleme dr. Husein ef. Kavazovića. U okviru ovog velikog projekta na području sedam muftijstava biće podijeljeno više od 1500 kompleta torbi i školskog pribora, a akcija se realizira u saradnji sa organizacijama Crveni polumjesec UAE, Islamic Relief, kuvajtskim „Udruženjem za blagostanje'' iz Sarajeva i Udruženjem „Svitanje“.

Ispred medžlisa Bos.Kostajnica podjelu su realizovali predsjednik i gl.imam,koji su se donatorima iskreno zahvalili u ime medžlisa,roditelja i djece.

Rate this item
(0 votes)
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H