Oktobar 28, 2020

Medžlis IZ Prijedor: 20 tona krompira podijeljeno socijalno ugroženim

U okviru projekta uzgoja korisnih poljoprivrednih kultura Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Prijedor i džemata Čaršija – Stari Grad ovih dana je izvađeno 20 tona krompira.

Projekat potekao od ideje članova džematskog odbora džemata Čaršija – Stari Grad, a kojeg su podržali Grad Prijedor sa 1500 KM i Federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica sa 6000 KM, u ovom periodu svjedoči svojim rezultatima.

Kao i tokom sijanja krompira na 11 dunuma površine, prijedorski džemat se uspješno organizovao i prilikom akcije vađenja krompira u kojoj su učestvovali dr. Amir Cerić, mutevelija džemata; Fuad Grozdanić; Adis Habibović; Džemal Habibović; Ajdin Varmaz, predsjednik MIZ Prijedor; Omer ef. Redžić, džematski imam; te Elvis Kadirić koji je poklonio zemlju za ovaj projekat.

U akciji je učestvovalo ukupno 30 radnika za koje je hranu osigurao prijedorski ugostitelj Almir Suljanović.

Sav krompir je podijeljen prijedorskim džematima, socijalno ugroženim porodicama, socijalnim ustanovama u Prijedoru, javnim kuhinjama “Optimisti” i „Hljeb života“ iz Prijedora, javnoj kuhinji “Feniks” iz Sanskog Mosta, Centru Sunce i Katoličkoj crkvi u Prijedoru, te MIZ Kozarac.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Ponedjeljak, 07 Septembar 2020 06:10
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H