Decembar 05, 2020

Održana prva i konstituirajuća sjednica Izvršnog odbora Medžlisa IZ Bosanski Novi

U prisustvu muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića, Mensura Karadže, direktora Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta IZ u BIH, Sabahudin-ef. Begića, rukovodioca službe za administrativno-pravne i finansijske poslove Muftijstva bihaćkog, održana je konstituirajuća sjednica Izvršnog odbora Medžlisa IZ Bosanski Novi.

Jednoglasnom odlukom članova Izvršnog odbora, za predsjednika je izabran Rasim Dautčehaić, koji je bio predsjednik povjereništva ovog medžlisa u proteklom periodu.

Muftija bihaćki je u svom obraćanju čestitao novoizabranim članovima Izvršnog odbora i predsjedniku Dautčehajiću uz želju da ovaj saziv Izvršnog odbora napravi pozitivne korake ka potpunoj stabilizaciji medžlisa i izlaska iz stanja u kojem je bio u proteklom periodu.

"Čestitam svima vama na činjenici da je izborni proces prošao u najboljem redu. Nadam se da ste i vi, ali i drugi koji su u ovome učestvovali, uvidjeli da se mogu napraviti iskoraci i riješiti problemi kada postoji minimalna dobra volja. Iskreno se nadam da će Božije zadovoljstvo i interes naše zajednice biti uvijek primarna preokupacija svih nas koji na bilo koji način obnašamo neku odgovornu poziciju unutar Islamske zajednice. Želim vam uspješan rad! Zahvaljujem se direktoru Karadži i njegovim saradnicima koji nisu štedili truda i zalaganja da izborni proces u Bosanskom Novom prođe u najboljem redu." - istakao je muftija Kudić.

Direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta IZ u BIH Mensur Karadža je zahvalio muftiji i svima koji su učestvovali u izbornom procesu, skrenuo pažnju na nužnost usklađivanja normativnih akata ovog medžlisa sa skoro donesenim aktima unutar Islamske zajednice i pozvao sve prisutne na zajednički rad i doprinos za nesmetano funcionisanje medžlisa.

"Osjetim jednu pozitivnu klimu u Bosanskom Novom i nadam se da ćemo u narednom periodu uspjeti prevazići neke poteškoće kako bi ovaj medžlis doveli u najbolji red. Najbolji način da unaprijedimo rad svake ustanove jeste da djelujemo progresivno i pri tome poštujemo važeće zakone i pravila i da se svi prema njima ravnamo." - naglasio je direktor Karadža.

Novi članovi Izvršnog odbora Medžlisa IZ Bosanski Novi su: Rasim Dautčehaić, Samir ef. Ahmić, Amel-ef. Begović, Nail Arapović, Edin Šupuković, Halid Kahrimanović i Nijaz Topalović.

Napominjemo da je redovni proces izbora u predviđenom terminu prekinut i da su se stekli uvjeti u posljednjem periodu za organiziranje izbora.

Nakon prve i konstituirajuće sjednice Izvršnog odbora muftija Kudić je održao sastanak sa glavnim imamom Samir-ef. Ahmićem i imamima Medžlisa IZ Bosanski Novi s kojima je razgovarao o aktuelnoj situaciji i o vjerskim aktivnostima u ovom medžlisu.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Srijeda, 28 Oktobar 2020 16:23
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H