Decembar 05, 2020

Medžlis IZ Bosanski Novi: Kreativni čas u mektebu džemata Blagaj - Japra

Na razne načine je obilježen mjesec rođenja Muhammeda, a.s., u našim mektebima na cijelom Muftijstvu bihaćkom. Polaznici mekteba u džematu Blagaj Japra, Medžlis IZ Bosanski Novi su ovim povodom imali priliku da se dodatno upoznaju sa životom i djelom voljenog Poslanika, a.s.

Imam i muallim ovog džemata Emir-ef. Nuhić je zajedno sa psihologom Adisom Imširović i socijalnim pedagogom Behijom Arnautović - Nuhić priredio djeci kreativnu radionicu gdje su uz stručni nadzor svojih mentora na papir prenosili svoje osjećaje, emocije i saznanja o Muhammedu, a.s., a zatim su vježbajući princip dogovora i zajedništva načinili zajednički rad kojeg su izložili u svojoj mektebskoj učionici.

"Iskazujući ljubav prema voljenom poslaniku Muhammedu, a.s., djeca našeg džemata su na kreativnom času dali svoj doprinos i pokazali svoje umijeće, sposobnosti i prelijepe kreacije. "Mi volimo našeg Poslanika! "Mi volimo našeg miljenika! Mi volimo hvaljenog Ahmeda, Muhammeda! Neka je salavat i selam na njega!" su bili neki od parola i motiva kojima smo se kroz radionicu vodili. Neko je davno rekao: "Kada se male ruke slože, tada se sve može!" A mi smo se složili na ovoj radionici da dodamo i "Hvala ti Bože!"" - istakao je Emir-ef. Nuhić.

Glavni imam Medžlisa IZ Bosanski Novi Samir-ef. Ahmić je istakao kako je ponosan na ovaj mekteb i na angažman imama i njegovih saradnika i da se nada da će istrajati na ovakvom inovativnom pristupu koji daje dobre rezultate.

Iznimno su važne ovakve radionice i ovakav kreativni pristup kod djece mektebskog uzrasta kako bi im se urezala ljubav prema voljenom Poslaniku, a.s., i univerzalnim vrijednostima, ali su važni i za razvijanje bojnih vještina koje proističu iz ovakvog pristupa.

Rate this item
(0 votes)
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H