April 23, 2021

Džemat Jezerski-Dijelovi: Peta generacija polaznika Škole Kur'ana za odrasle počela učiti u Kur'anu

Već osam godina pri džematu Jezerski-Dijelovi, Medžlis IZ Bosanska Krupa, djeluje Škola Kur'ana za odlasle polaznike. Do sada su četiri generacije polaznika proučile cijeli Kur'an i nakon toga je bila upriličena hatmenska svečanost. Od novembra 2020. godine, vrijedni imam ovog džemata Muhamed-ef. Begić je redovno sa vrijednom ekipom polaznika 5. generacije Škole Kur'ana za odrasle održavao časove sufare i u nedjelju, 21.3.2021. godine je i svečano predao u ruke Kur'an Časni budućim učačima Kur'ana Časnog.

„21.mart je dan kada su u naš džemat stigla dva proljeća. Proljeće kao godišnje doba koje donosi buđenje, rađanje života i koje je radost svakom živom biću, nije jedino proljeće koje je nas je sve obradovalo. Drugo proljeće je da se rodilo novih 8 učača Kur'ana Časnog, i da su naše duše Allahovom voljom i odredbom postale žive, osjetile buđenje i dočekale radostan trenutak prelaska iz sufare u Kur'an, nove  5. generacije Škole Kur'ana za odrasle pri džematu Jezerski-Dijelovi.“ – istakao je Muhamed-ef. Begić.

On je također naglasio da je ovo odličan termin za početak učenja Kur'ana s obzirom da nam se bliži mjesec Kur'ana, mjesec ramazan i da će ovo biti dodatna prilika svima da se više druže s Kur'anom.

„Nakon što se tokom mjeseca ramazana budemo intenzivnije družili sa Kur'anom Časnim, poslije ramazana ćemo savladati tedžvidska pravila i nakon toga, nadam se, uspješno proučiti zajedno i cijeli Kur'an. Zahvalan sam svim našim džematlijama i vakifima koji su obezbijedili sredstva za posebno kvalitetne mushafe koje smo obezbijedili polaznicima učenja Kur'ana i s tim smo nekako poslali poruku da nas Kur'an sviju sjedinjuje; one koji poučavaju, koji uče i koji podržavaju učače Kur'ana. Ponosan sam na tu sinhronizovanu cjelinu svojih džematlija.“ – poručio je efendija Begić.

Rate this item
(0 votes)
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H