Decembar 05, 2020

U Banjoj Luci je u petak, 18.9.2020, pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana 26. redovna sjednica Vijeća muftija.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović pozvao je članove i pripadnike Zajednice da poste deveti dan posljednjeg mjeseca hidžretskog kalendara zul-hidždžeta poznatog kao Jevmu-l-Arefe (Dan Arefata). Dan Arefata je dan u kojem hadžije borave na Arefatu i ove godine je u četvrtak 30. jula.

Na šehitlucima u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari danas je klanjana dženaza-namaz za devet šehida, žrtava Genocida.

U Sarajevu je u utorak, 6.7.2020. je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana 25. redovna sjednica Vijeća muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, na kojoj j muftija dr. Mevlud ef. Dudić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, informisao prisutne o stanju pandemije koronavirusa u Sandžaku i mjerama koje je IZ poduzela kako bi se pomoglo suzbijanju ove bolesti.

Sarajevo, 27. juni 2020. (MINA) - Danas je pod predsjedavanjem predsjednika Safeta Softića održana peta redovna sjednica Sabora Islamske zajednice. Sjednici, koja je održana uz posebne mjere zaštite od koronavirusa, prisustvovao je i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio apel svim muslimanima i građanima Sandžaka, a posebno članovima Islamske zajednice da se pridržavaju svih mjera zaštite od širenja koronavirusa. Pozvao je nadležne državne organe u Srbiji i lokalne vlasti da pokažu odgovornost za svoje građane i da zanemare sve razlike i podjele.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein-ef. Kavazović donosi Instrukciju o provođenju mjera u džamijama. Donosimo vam sadržaj instrukcije:

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović je uputio svoju bajramsku čestitku koju prenosimo u cjelosti.

SARAJEVO, 21. MAJA (MINA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović donio je danas instrukciju o načinu obavljanja bajram-namaza.

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je donio odluku kojom se omogućava obavljanje svih dnevnih namaza u džamiji uključujući i teravih namaz uz poštovanje prethodno donesenih mjera. 

Stranica 1 od 3
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H