April 02, 2020

30.3.2020. – Danas je održana redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva bihaćkog kojom je predsjedavao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. Specifičnost ove sjednice da je održana online, putem Zoom aplikacije, zbog aktuelne situacije u vezi sa pandemijom korona virusa.

Redovna sjednica Muftijstva bihaćkog održana je u ponedjeljak, 23.3.2020. godine, a sjednicom je predsjedavao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini od prve pojave koronavirusa u svijetu, a pogotovo u našoj zemlji, prati situaciju i izdaje potrebna uputstva i sugestije vjernicima kako da postupe kada su u pitanju vjerski obredi i cjelokupna situacija izazvana pojavom pomenutog virusa.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio dr. Nerminu Ćemalović, ministricu zdravstva, rada i socijalne politike USK i predsjednicu kriznog štaba Unsko-sanskog kantona. Razgovarali su o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i svijetu kada je u pitanju korona virus sa posebnim osvrtom na stanje u Unsko-sanskom kantonu.

9.3.2020. - Danas je u prostorijama Muftijstva bihaćkog održana sjednica Muftijstva bihaćkog kojom je predsjedavao Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Bihać, 25.2.2020. - Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u sjedištu Muftijstva održao sastanak sa glavnim imamima u cilju unapređenja rada i razgovarao u vezi aktuelne problematike s kojom se susreću pojedini medžlisi.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom kabinetu u Bihaću primio predsjednika Mešihata IZ u Hrvatskoj, Muftiju zagrebačkog dr. Aziz-ef. Hasanovića.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je primio Husein-ef. Velića, glavnog imama Medžlisa IZ Prijedor i g. Ajdina Varmaza, predsjednika izvršnog odbora Medžlisa IZ Prijedor.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio g. Farisa Hasanbegovića, načelnika općine Sanski Most. Ovo je prva posjeta načelnika Sanskog Mosta od imenovanja muftije Kudića na ovu dužnost.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio prof. Smaju Sulejmanagića, direktora Pedagoškog zavoda Unsko-sanskog kantona.

Stranica 1 od 4
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H