Juli 04, 2020

U utorak, 23.6.2020. godine na Islamskom pedagoškom fakultetu magistrirala je prof. Šuhra Terzić, koordinatorica Odjela za brak i porodoci Muftijstva bihaćkog.

Redovna sjednica organizacionog odbora za šehidsku dženazu u Prijedoru i Kozarcu održana je u Bihaću. Sjednicom je predsjedavao predsjednik organizacionog odbora muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. Prisutni su bili svi članovi organizacionog odbora; muftija bihaćki, predstavnici Islamske zajednice iz Prijedora i Kozarca, predstavnici žrtava jednog, te predstavnik Instituta za traženje nestalih.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio Muamera Ljubijankića, predstavnika humanitarne organizacije "4Life" i njegove saradnike.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je posjetio Ahmet-ef. Rahmanovića, dugogodišnjeg imama u penziji koga je prije izvjesnog vremena bolest paralizovala i koji sa svojom porodicom živi u Sanskom Mostu.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa svojim saradnicima je boravio u službenoj posjeti općini Sanski Most i razgovarao sa načelnikom ove općine Farisom Hasanbegovićem.

U noći sa 22. na 23. juni 1992. godine tridesetak naoružanih vojnika srpske nacionalnosti ušlo je u naselja Alići i Ekići, koji su udaljeni oko 10 km od centra grada Bosanskog Novog. Pri tome su iz kuća istjerali sve stanovnike tih naselja, potom razdvojili djecu i žene na jednu, a muškarce na drugu stranu i od tada se traga za posmrtnim ostacima 27 nevino ubijenih muškaraca ova dva naselja.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić posjetio je općinu Bužim i susreo se sa načelnikom Mersudinom Nanićem.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić zajedno sa svojim saradnicima posjetio je gradsku upravu Grada Cazina i razgovarao sa gradonačelnikom mr. Nerminom Ogreševićem i njegovim saradnicima.

Redovna sjednica Savjeta Muftijstva bihaćkog za vjerska pitanja je održana u četvrtak, 11.6.2020. godine u sali Muftijstva bihaćkog. Sjednicom je predsjedavao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je upriličio prijem za direktoricu radio-televizije Unsko-sanskog kantona Irmu Pašić. Ovim povodom je potpisan i sporazum o saradnji Muftijstva bihaćkog i radio-televizije Unsko-sanskog kantona u kojem se reguliše međusobna saradnja.

Stranica 1 od 6
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H