Februar 20, 2020

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je primio Husein-ef. Velića, glavnog imama Medžlisa IZ Prijedor i g. Ajdina Varmaza, predsjednika izvršnog odbora Medžlisa IZ Prijedor.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio g. Farisa Hasanbegovića, načelnika općine Sanski Most. Ovo je prva posjeta načelnika Sanskog Mosta od imenovanja muftije Kudića na ovu dužnost.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio prof. Smaju Sulejmanagića, direktora Pedagoškog zavoda Unsko-sanskog kantona.

Bihać, 14.1.2020. - Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio muftiju banjalučkog mr. Nusret-ef. Abdibegovića. Ovo je uzvratna posjeta s obzirom da je muftija Kudić prije nekog vremena boravio u posjeti banjalučkom muftijstvu gdje se sastao sa muftijom i njegovim saradnicima, te održao hutbu i predvodio džumu namaz u Ferhat-pašinoj džamiji u Banjaluci.

Bihać, 8.1.2020. - Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je održao radni sastanak sa Adis-ef. Skalićem, koordinatorom Mreže mladih Muftijstva bihaćkog i Aldin-ef. Adilovićem, koordinatorom Mreže mladih Medžlisa IZ Bihać.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je primio predstavnike Aktiva vjeroučitelja Islamske vjeronauke iz Bihaća, Cazina, Velike Kladuše i Bosanske Krupe. Ispred aktiva su prisustvovali prof. Šuhra Terzić, prof. Asmira Ramić, prof. Jasmin Đanan i prof. Fadil Hamzić.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu primio direktoricu Centra za edukaciju i istraživanje Nahla iz Sarajeva mr. Sehiju Dedović i direktoricu podružnice Nahle u Bihaću Senidu Karasalihović-Adilović.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić u svom uredu u Bihaću je primio muftiju mostarskog mr. Salem-ef. Dedovića. Povod posjete muftije Dedovića je promocija knjige koja je održana u velikoj Sali muftijstva bihaćkog i posjeta muftijstvu bihaćkom u cilju razmjene iskustava i dogovor o nekim zajedničkim projektima.

U organizaciji Uprave za administrativne i pravne poslove Rijaseta IZ u BiH i Muftijstva bihaćkog, u srijedu 11.12.2019. godine održan je seminar za sekretare medžlisa sa područja bihaćkog muftijstva.

Vakufska direkcija Islamske zajednice je u sjedištu Muftijstva bihaćkog upriličila savjetovanje za glavne imame i predsjednike medžlisa Muftijstva bihaćkog.

Stranica 1 od 4
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H