April 07, 2020

Ministar za pitanje boraca i RVI USK kod muftije Kudića

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio g. Ermina Zulića, ministra za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida Unsko-sanskog kantona.

Ministar Zulić je upoznao muftiju Kudića sa protokolom obilježavanja 27. godišnjica od formiranja V korpusa Armije R BiH. Također, ministar je upoznao muftiju o stanju boračke populacije i nastojanjima ministarstva za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida da se status boraca i njihovih porodica, kao i porodica šehida i ratnih vojnih invalida poboljša i da im se pruži adekvatna podrška u životnim pitanjima. Također, g. Zulić, kao predsjednik inciijativnog odbora, je upoznao muftiju o pripremama za izgradnju džamije u džematu Prekounje, Medžlis IZ Bihać.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je izrazio riječi dobrodošlice ministru Zuliću naglašavajući da Islamska zajednica ima veliki interes da se o ugroženim kategorijama našeg društva vodi posebna briga, kao da se sa posebnim respektom i poštovanjem odnosimo prema onima koji su dali svoje živote za odbranu domovine Bosne i Hercegovine, prema njihovim porodicama, te prema borcima koji su dali dio svoga tijela i ostavili dio svoje mladosti i života u odbrani domovine. Muftija je naglasio da je Islamska zajednica uvijek uzimala maksimalno učešće, kako preko svojih zvaničnika, tako i preko imama i džematlija u obilježavanju važnih datuma odbrambeno-oslobodillačkog rata i da će to činiti i ubuduće duboko uvjereni da je to naš kolektivni dug prema svima onima koji su se žrtvovali za našu slobodu, mir i državu Bosnu i Hercegovinu.

Ovom sastanku su prisustvovali Mensur-ef. Ćehić, glavni imam Medžlisa IZ Bihać i rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog, te Sabahudin-ef. Begić, sekretar muftijstva i rukovodilac službe za finansijske i administratirvno pravne poslove Muftijstva bihaćkog.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Petak, 18 Oktobar 2019 12:34
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H