Februar 19, 2020

Muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović posjetio Muftijstvo bihaćko

Bihać, 14.1.2020. - Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio muftiju banjalučkog mr. Nusret-ef. Abdibegovića. Ovo je uzvratna posjeta s obzirom da je muftija Kudić prije nekog vremena boravio u posjeti banjalučkom muftijstvu gdje se sastao sa muftijom i njegovim saradnicima, te održao hutbu i predvodio džumu namaz u Ferhat-pašinoj džamiji u Banjaluci.

Muftija Abdibegović je govorio o izazovu rada Islamske zajednice u Banjaluci, predstavio projekat medrese u Banjaluci, koja velikim naporima svih aktera postaje realnost na radost svih banjalučana i ljudi koji žive na prostoru banjalučkog muftijstva, njih oko 30.000. Posebno je istakao značajnu i vrijednu podršku koju im u kontinuitetu i sa velikim interesovanjem pruža reisu-l-ulema dr. Husein-ef. Kavazović. Muftija je iskazao svoju zahvalnost Muftijstvu bihaćkom, vjerskim i političkim strukturama, privrednicima, kulturnim radnicima, džematlijama i drugim građanima na kontinuiranoj i hvale vrijednoj podršci koju pružaju ljudima i institucijama Islamske zajednice.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je izrazio toplu dobrodošlicu svojim gostima ukazujući na značaj strateških projekata kao što je medresa za Banjaluku i cijelu Islamsku zajednicu. Iskazao je svoju punu podršku i razumijevanje za sve ono što muftija Abdibegović sa svojim saradnicima čini u interesu ohrabrivanja i podrške našem narodu koji su se vratili na svoja prijeratna ognjišta. Naglasio je da će Muftijstvo bihaćko i dalje pružati nesebičnu podršku Muftijstvu banjalučkom, s kojim dijeli značajan prostor naše domovine, te da je Banjaluka jedan divan grad i ona je poput ostalih gradova u Bosni i Hercegovini prostran da u njemu žive svi koji to žele, pa i Bošnjaci.

Na kraju ovog sastanka razmijenjeni su pokloni, ali i lijepe želje i dove za napredak, prosperitet i boljitak cijele države Bosne i Hercegovine i uspjeh naše jedine i jedinstvene Islamske zajednice.

Sastanku su prisustvovali i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću doc. dr. Hajrudin Hodžić, Nermin-ef. Mujkanović, rukovodilac Službe za administrativno pravne i finansijske poslove Muftijstva banjalučkog, Mensur-ef. Ćehić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje i Sabahudin-ef. Begić, rukovodilac Službe za administrativno pravne i finansijske poslove Muftijstva bihaćkog.

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on Srijeda, 15 Januar 2020 11:20
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H