Februar 19, 2020

Direktor Pedagoškog zavoda USK kod Muftije Kudića

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio prof. Smaju Sulejmanagića, direktora Pedagoškog zavoda Unsko-sanskog kantona.

Muftija se zahvalio prisutnim gostima i istakao decenijsku saradnju koju ima Muftijstvo bihaćko sa Pedagoškim zavodom, a koju karakteriše dobra saradnja, kvalitetne edukacije i brojne konsultacije oko zajedničkih programa i projekata. Izrazio je očekivanje da će se sa takvom dobrom praksom nastaviti i u budućnosti, te direktoru i njegovim saradnicima poželio još mnogo uspjeha u njihovom radu i zalaganju.

Direktor Pedagoškog zavoda prof. Smajo Sulejmanagić je istakao da je Pedagoški zavod opredjeljen da sarađuje sa svim institucijama i ustanovama koje u svojim programima rada imaju fokus na odgoj i obrazovanje, te da je Islamska zajednice pokazala veliko interesovanje i napravila značajne iskorake na području odgoja i obrazovanja. Istakao je vrlo dobru saradnju sa nastavnicima Islamske vjeronauke, pogotovo u organizaciji takmičenja i smotre znanja i stvaralaštva, gdje nastavnici vjeronauke pokazuju puni profesionalizam i susretljivost.

Na sastanku je bilo riječi i o dramatičnom opadanju broja učenika u osnovnim i srednjim školama USK-a prouzrokovano odlivom stanovništva, gdje se konstatovalo da samo pravednije društvo, kvalitetnije obrazovanje i jednake prilike za sve mogu spriječiti ovaj zastrašujući val iseljenja koji je zadesio našu zemlju.

Sastanku su prisustvovali Mensur-ef. Ćehić, rukovocilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog i prof. Ejub Alagić, stručni savjetnik za humanistička područja u Pedagoškom zavodu.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Utorak, 28 Januar 2020 14:18
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H