April 07, 2020

Načelnik općine Sanski Most kod muftije Kudića

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio g. Farisa Hasanbegovića, načelnika općine Sanski Most. Ovo je prva posjeta načelnika Sanskog Mosta od imenovanja muftije Kudića na ovu dužnost.

Načelnik Hasanbegović se zahvalio muftiji Kudiću na prijemu, te ga je informisao o kapacitetima općine Sanski Most; o stanju privrede, poslovnog ambijenta i kapacitetima s kojima raspolaže ova općina. Istakao je da kao načelnik ima dobru saradnju sa Medžlisom IZ Sanski Most i da Islamska zajednica ima partnera u općini u svim njenim projektima. Načelnik Hasanbegović je naglasio da općina Sanski Most nije zahvaćena migranstkom krizom, ali da dijeli brige onih općina i gradova koji su suočeni sa ovom krizom i da pomaže u skladu sa mogućnostima.

Muftija Kudić se zahvalio načelniku Hasanbegoviću na posjeti, te istakao značaj saradnje sa svim relevantnim faktorima našeg društva s ciljem da se našem narodu obezbijede što bolji uvjeti za život i što zdraviji ambijent za razvijanje pozitivnih ideja.

Prijemu je prisustvovao i Mensur-ef. Ćehić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog.

Nacelnik Hasanbegovic prijem 12.2

Rate this item
(1 Vote)
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H