Print this page

Muftija Kudić posjetio općinu Sanski Most i načelnika Farisa Hasanbegovića

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa svojim saradnicima je boravio u službenoj posjeti općini Sanski Most i razgovarao sa načelnikom ove općine Farisom Hasanbegovićem.

Muftija se na samom početku zahvalio načelniku Hasanbegoviću i njegovim saradnicima na toploj dobrodošlici, te iskazao svoju zadivljenost Sanskim Mostom, koji svaki put kada se posjeti odiše posebnom ljepotom.

Kada je u pitanju službeni dio sastanka, muftija je iskoristio priliku i zahvalio načelniku Hasanbegoviću na posjeti koju je upriličio muftijstvu odmah nakon muftijine inauguracije, te za podršku koju je načelnik pružio u samoj pripremi za inauguraciju muftije bihaćkog. Razgovarali su o saradnji Medžlisa IZ i općine Sanski Most, te konstatovali da je riječ o dobroj i kvalitetnoj saradnji.

„Želim zahvaliti načelniku Hasanbegoviću na toplom prijemu, te na kontinuiranoj podršci koju pruža općina Sanski Most Islamskoj zajednici. Manifestacija „Musalla“ je brend ne samo Sanskog Mosta već cijelog Muftijstva bihaćkog i o tome smo detaljno razgovarali sa načelnikom. Dijelimo brigu zbog značajnog iseljavanjem našeg stanovništva sa ovih prostora, te smo razmijenili iskustva o modalitetima i mogućnostima kako i na koji način održati naše džemate i ne dozvoliti da se život ugasi. Drago mi je da u Sanskom Mostu imamo partnere za dobre i korisne programe.“ – istakao je muftija Kudić.

Načelnik Faris Hasanbegović je posjetu muftije Kudića okarakterisao kao posebnu čast njemu kao načelniku, ali i općini Sanski Most, te se zahvalio muftiji na dolasku i na toplim riječima koje je muftija uputio prema Sanskom Mostu.

„Mnogo je važnih tema koje Islamska zajednica i državne vlasti na različitim nivoima trebaju otvoriti i o njima razgovarati. Općina Sanski Most tradicionalno njeguje dobre i prijateljske odnose sa svim vjerskim zajednicama, a svakako i sa Islamskom zajednicom. Partnerski odnos u onome što je zajednička vrijednost je nešto čemu težimo. Naša „Musalla“ ima posebno mjesto u promociji našeg grada u svijetu, zajednička nastojanja da istinske vrijednosti dominiraju među našim građanima je interes svake općine pa i naše, a u tome nam Islamska zajednica sigurno može mnogo pomoći. Općina Sanski Most i ja lično ćemo biti servis svim dobrim projektima i kvalitetnim programima.“ – poruka je načelnika Hasanbegovića.

Razgovaralo se i o šehidskoj dženazi u Prijedoru, koja svoj put na neki način počinje i kreće iz Šejkovače (Centra za identifikaciju posmrtnih ostataka ubijenih žrtava) i nastavlja svoj put prema krajnjem odredištu, te o drugim temama od opšteg značaja za Islamsku zajednicu, ali i širu društvenu zajednicu.

Uz rukovodioca Službe za finansijske, pravne i administrativne poslove Sabahudina Begića i saradnika za medije Nazifa Horozovića, u pratnji muftije Kudića je bio i glavni imam Medžlisa IZ Sanski Most Mirza-ef. Žerić, te predsjednik izvršnog odbora medžlisa mr. Nurija Jakupović.

DSC_0190.JPG DSC_0192.JPG DSC_0193.JPG

DSC_0198.JPG DSC_0201.JPG DSC_0204.JPG

DSC_0205.JPG DSC_0206.JPG

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on Četvrtak, 25 Juni 2020 01:50

Related items