Juli 04, 2020

Magistrirala Šuhra Terzić, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva bihaćkog

U utorak, 23.6.2020. godine na Islamskom pedagoškom fakultetu magistrirala je prof. Šuhra Terzić, koordinatorica Odjela za brak i porodoci Muftijstva bihaćkog.

Pred komisijom u sastavu prof. dr. Muharem Štulanović, predsjednik, doc. dr. Hakija Kanurić, mentor i prof.dr. Nusreta Kepeš, član, mr. Terzić je odbranila magistarsku tezu pod naslovom „Utjecaj slobodnog vremena na ponašanje adolescenata". Ovaj izuzetno kvalitetan rad, mr. Terzić je potkrijepila i sa bogatim istražinjavanjem među više od 500 adolescenata, te kroz ovaj rad predstavila značaj posvećenosti adolescentima u njihovom razvoju. 

Odbrani magistarskog rada je prisustvovao i muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću doc. dr. Hajrudin Hodžić, koji su čestitali magistrici Terzić i zaželjeli joj još mnogo uspjeha u životu i radu i u daljnjem naučnom napredovanju.

Mr. Šuhra Terzić je rođena u Kamenici kod Zvornika. Završila je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Boravila je na studijskom putovanju u Tunisu i aktivno govori i piše na arapskom jeziku. Dodiplomski studij je također završila na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću. Radi kao profesorica vjeronauke u Srednjoj Medicinskoj školi, a prethodno je radila kao nastavnica vjeronauke u OŠ "Harmani 1" u Bihaću. Sa svojim suprugom dr. Izetom Terzićem ima četvero djece i žive u Bihaću. Koordinatorica je Odjela za brak i porodicu Muftijstva bihaćkog i veoma aktivna na raznim poljima društvenog djelovanja.

 

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on Ponedjeljak, 29 Juni 2020 23:27
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H