Avgust 10, 2020

Magistrirao Haris-ef. Veladžić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog

8.7.2020. - Danas je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu magistrirao Haris-ef. Veladžić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog.

Haris-ef. je uspješno i uz sve pohvale, odbranio magistarski rad na temu: "Percepcija vjersko-teoloških učenja judaizma i kršćanstva u časopisu ''Islamska misao'', pred komisijom u sastavu prof. dr. Adnan Silajdžić (predsjednik), prof. dr. Samir Beglerović (član) i doc. dr. Orhan Jašić (mentor i član).

Iz biografije mr. Haris-ef. Veladžića

Haris-ef. Veladžić je rođen 1989. godine u Bihaću. Osnovnu školu je završio u Bužimu, a medresu Džemaludin-ef. Čaušević u Cazinu kao učenik generacije. Diplomirao je na Fakultetu Islamskih nauka kao srebrena značka Univerziteta u Sarajevu. Nakon studija se vraća u rodni Bužim, gdje u svom džematu Varoška Rijeka sa velikim uspjehom obnaša dužnost imama već sedam godina. Asistent je na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, a od marta 2020. godine obnaša dužnost rukovodioca Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog. Krasi ga lijepo ponašanje i izuzetno lijepa komunikacija sa kolegama i ostalim ljudima koji ga okružuju.

magistar Haris ef. Veladzic 2

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on Srijeda, 08 Juli 2020 12:59
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H