Avgust 10, 2020

Dopredsjedavajući Skupštine USK i direktor boračkog fonda posjetili muftiju Kudića

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio Razima Halkića, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine Unsko-sanskog kantona i Suvada Šahinovića, direktora Kantonalnog fonda za stambeno zbrinjavanje boračkih populacija.

 Uz izraze dobrodošlice muftija Kudić je sa svojim gostima razgovarao o aktuelnoj situaciju u Unsko-sanskom kantonu u kontekstu novonastale situacije sa pandemijom koronavirusa, te da bi Skupština u narednom periodu trebala donijeti važne zakone koji će ići u smjeru saniranja štete prouzrokovane pandemijom koronavirusa u raznim segmentima društva. Sudionici razgovora su se osvrnuli na značaj primjene epidemioloških mjera i važnost da se zdravstveni sistem ojača i pomogne kako bi uspješno odgovorio zahtjevima bolesnika zaraženih virusom COVID 19 i onih koji imaju neke druge zdravstvene probleme.

Tokom razgovora, zamjenik predsjedavajućeg Halkić je informisao muftiju Kudića o aktuelnostima kada je u pitanju migrantska kriza. Iskazana je maksimalna podrška sistemskom rješavanju ovog pitanja, te istaknuta zabrinutost zbog sve manjeg interesa državnih institucija u čijim je nadležnostima migrantska kriza za ovaj problema, te su pozvali nadležne institucije da se na adekvatan i primjeren način počnu baviti ovim za sve nas važnim pitanjem.

Direktor Šahinović je također informisao muftiju Kudića o organizaciji manifestacije "Slobodarski dani viteškog grada Bužima", čije otvorenje je planirano za 4. avgust. U sklopu ovog događaja posebno se ističe tradicionalna "Večer Kur'ana" 4. avgusta i kelime-i tevhid na Ćorkovači dan kasnije. Muftija je istakao da Medžlis IZ Bužim i Islamska zajednica u cjelini posvećuje posebnu pažnju aktivnostima koje imaju za cilj osnaživanje patriotskog duha i sjećanje na heroje naše domovine, a to se svakako potvrđuje i kroz dva pomenuta događaja u sklopu manifestacije Slobodarskih dana i drugih važnih događaja na nivou općine Bužim, bihaćkog muftijstva i cijele države Bosne i Hercegovine. Muftija je posebno istakao značaj pridržavanja epidemioloških mjera u ovoj situaciji.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Srijeda, 29 Juli 2020 13:58
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H