Oktobar 28, 2020

V.d. direktora JP Aerodrom Bihać posjetio muftiju Kudića

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio Adnana Bajrića, v.d. direktora JP Aerodrom Bihać. Muftija se zanimao za napredovanje ovog projekta i razgovarao sa direktorom Bajrićem o pretpostavkama koje se trebaju ostvariti da bi ovaj strateški važan projekat za ovaj dio Bosne i Hercegovine bio doveden do kraja.

"Razgovarao sam sa direktorom Bajrićem o tome dokle se došlo sa procedurama oko izgradnje aerodroma u Bihaću i šta je sve potrebno zadovoljiti da se ovaj projekat uspješno i završi. Od vitalne važnosti za Krajinu je aerodrom, koji nije više tako daleko od realnosti, ali je potrebno uključiti sve progresivne snage u ovom priči i da svi zajedno naprave korak više kako bi sa uspjehom mogli konstatovati da Krajina nije "slijepo crijevo" i da je naša povezanost sa našom dijasporom, sa našim prijateljima iz cijeloga svijeta postala realnost, što će svakako unaprijediti ekonomski, socijalni, naučni i svaki drugi segment našeg naroda u Krajini, ali i šire. Jedan od najvažnijih strateških projekata za nas u Krajini je svakako aerodrom u Bihaću." - poručio je muftija Kudić.

Direktor Bajrić se zahvalio muftiji Kudiću na prijemu i interesovanju za aerodrom u Bihaću, te ga upoznao do kojeg nivoa je stigla priča sa izgradnjom aerodroma u Bihaću.

"Bihaćki aerodrom je jedan od ključnih strateških projekata koje je neophodno realizirati u smislu budućeg razvoja ovog dijela BiH i zračnog povezivanja sa Evropom i svijetom. Sa procedurama se ide korak po korak, ali se krećemo i napredujemo. Zahvaljujem muftiji bihaćkom hafizu Kudiću na interesovanju i što pokazuje želju da ova priča uspije. Drago mi je da u Islamskoj zajednici i muftiji lično imamo podršku i poticaj u ovom što želimo napraviti." - rekao je direktor Bajrić.

Sastanku su prisustvovali saradnik direktora Muhamed Mahmutović i sekretar muftijstva Sabahudin-ef. Begić.

© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H