Decembar 05, 2020

Telegram suosjećanja muftije Kudića porodici i prijateljima dr. Samira Beglerovića

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je povodom preseljenja na ahiret prof. dr. Samira Beglerovića, vanrednog profesora i šefa Katedre za akaid, tesavvuf i uporedne religije na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu, uputio telegram suosjećanja porodici, kolegama i prijateljima. Telegram suosjećanja prenosimo u cjelosti:

Vijest o preseljenju na Ahiret uvaženog prof. dr. Samira Beglerovića, vanrednog profesora i šefa Katedre za akaid, tesavvuf i uporedne religije na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu smo primili sa žaljenjem i tugom, obzirom da smo ostali bez vrsnog alima, stručnjaka, vrijednog pregaoca i uzoritog člana akademske zajednice.

Profesor Beglerović je kroz svoj intelektualni angažman, objavljena djela i brojna mentorstva dao nemjerljiv doprinos u obrazovanju i stasavanju velikog broja naših imama i profesora odgojno-obrazovnih institucija. Pored toga, profesora Beglerovića ćemo se sjećati po njegovim brojnim vrlinama: skromnosti, odgovornosti, susretljivosti te nastojanju da svima bude na raspolaganju i pomoći, zbog čega je uživao veliku poštovanje među svojim studentima.

Zbog toga, u ime Muftijstva bihaćkog, u svoje lično ime te u ime velikog broja njegovih studenata, danas naših imama i profesora, koji sa posebnim pijetetom govore o izvanrednim intelektualnim, a posebno ljudskim vrlinama koje su krasile profesora Beglerovića, iskazujem najiskrenije suosjećanje porodici Beglerović, dekanu prof. dr. Zuhdiji Hasanoviću i kolektivu Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu i svima onima koji su poznavali ovog vrijednog insana.

Molimo Gospodara da rahmetli profesoru Beglerovići podari Svoju milost i džennetske nagrade, a njegovoj porodici, prijateljima i rodbini sabur-strpljenje.

Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo.

© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H