April 23, 2021

Muftija Kudić posjetio Medžlis IZ Ključ

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je danas posjetio Medžlis IZ Ključ i sastao se sa rukovodstvom ovog medžlisa, glavnim imamom mr. Ermin-ef. Vučkićem i predjsednikom Izvršnog odbora g. Ismet Omanović. Na samom dolasku, muftija Kudić je sa svojim domaćinima obišao vakufsku zgradu Medžlisa IZ Ključ koja se nalazi neposredno uz gradsku džamiju u Ključu.

Muftija Kudić je potom predvodio džuma-namaz u centralnoj ključkoj džamiji, gdje je govorio o širini koju nudi naša časna vjera i međusobnim poštovanjem i razumijevanjem da gradimo našu zajednicu.

"Teško u ovom vremenu pravimo prostor za druge a nismo svjesni ako izbacimo uskogrudnost i samodopadnost da će nam dragi Bog dati prošene vidike i prostor i tako ćemo ući u srca drugih ljudi, da će nas Allah zavoljeti, a koga On zavoli naredi stanovnicima nebesa i zemlje da zavole tog čovjeka. A kada te ljudi zavole to je veliki kapital koji se može postići na ovom svijetu. Ali važnije od toga da Allah takvima da mudrost, jer čovjek kojem je data mudrost on se zadovolji sa onim što mu je Allah propisao, a onaj ko izgubi mudrost nesretan je sa svim što posjeduje. Onaj ko ima mudrost od neprijatelja napravi prijatelja, a onaj ko nema mudrosti od prijatelja pravi neprijatelja." - poručio je muftija Kudić.

Nakon džuma-namaza, muftija Kudić u pratnji sekretara muftijstva Sabahudin-ef. Begića i Ermin-ef. Vučkića, obišao Omer-ef. Štulanovića, imama u penziji kojem je prije nekoliko mjeseci preselio sin Mensur-ef. i supruga hadži Sehija-hanuma.

© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H