April 02, 2020

Poseban program povodom obilježavanja 107. godišnjice udruženja Ilmijje BiH

Nesvakidašnji program obilježavanja 107. godišnjice udruženja Ilmijje BiH će biti upriličen u Medžlisu IZ Velika Kladuša. Naime, 27. hafiza iz cijele Bosne i Hercegovine će u svih 27 džamija Medžlisa IZ Velika Kladuša u petak, 20.9.2019. održati hutbe i predvoditi džumu namaz, a iza akšam-namaza istog dana bit će upriličena svečanost Večer Kur'ana na kojoj će uzeti učešće hafizi Kur'ana Časnog, a koja će se održati na Starom gradu u Velikoj Kladuši.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić će održati hutbu u Gradskoj džamiji u Velikoj Kladuši i prisustvovati svečanosti Večer Kur'ana i prigodnim obraćanjem uveličati ovu posebnu svečanost.

Pored hafiza koji će održati hutbe i predvoditi džumu namaz, na programu Večer Kur'ana će kao poseban gost-učač učestvovati i kurra hafiz Aziz-ef. Alili, hor ilahija Muftijstva bihaćkog i drugi gosti.

Pozivamo sve ljubitelje lijepog učenja da u petak, 20.9.2019. godine budu dio ove nesvakidašnje svečanosti u organizaciji glavnog odbora udruženja Ilmijje BiH, a domaćin ovog događaja je osnovni odbor Ilmijje Velika Kladuša.

Ilmija Kladusa

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Srijeda, 18 Septembar 2019 16:15
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H