April 23, 2021
IPF

Studenti IPF-a na trodnevnom izletu na Vlašiću

Nakon uspješno završenih ispitnih rokova studenti Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću su boravili na trodnevnom izletu na planini Vlašić kako bi se u planinskom ambijentu odmorili i relaksirali nakon iscrpnog semestra i zahtjevnih ispitnih rokova, koji su realizovani u specifičnim higijensko-epidemiološkim okolnostima. U pratnji studenata bili su prof. dr. Izet Terzić i upravnik Doma Bekir Alić.

Boravak na Vlašiću trajao je tri dana, gdje se vrijeme provodilo u skijaškim aktivnostima, upoznavanju sa planinom, posjeti samom vrhu planine (gdje se nalazili zoo-vrt), šetnji i drugim različitim aktivnostima na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Nakon Vlašića, studenti su posjetili Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku, gdje ih je ugostio direktor mr. Dževdet Šošić, koji im se nakratko obratio, nakon čega je upriličen obilazak istoimene medrese.

Prilikom povratka u Bihać iskorištena je prilika da se posjeti Jajce i čuveni vodopad u tom gradu.

Značajnu podršku realizaciji ovog putovanja pružili su bračni par Ahmo i Halida Pehlić, koji su svojim nesebičnim zalaganjem doprinijeli da boravak na Vlašiću bude ugodan i prijatan. 

 

Izvor: Ipf.unbi.ba

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Četvrtak, 04 Mart 2021 00:25
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H