April 23, 2021

Održan redovna sjednica Koordinacije Muftijstva bihaćkog za saradnju sa nevladinim sektorom

Godišnji sastanak Koordinacije NVO sektora Muftijstva bihaćkog održan je 03.03.2021. godine u prostorijama Medžlisa IZ Bosanska Kostajnica. Na sastanku su prisustvovali svi koordinatori medžlisa Muftijstva bihaćkog, a razmatrana su pitanja godišnjeg izvještaja i apliciranja na određene projekte i grantove, a koji su značajni i korisni za Koordinaciju i općedruštveno dobro.

"Izrazili smo želju da taj sastanak bude u nekim od povratničkih medžlisa, a s obzirom da je Bosansku Kostajnicu pogodio razorni potres, to nam je želja bila veća i da obiđemo navedeni Medžlis i da zajednički posjetimo jednu porodicu kojoj je kuća stradala u potresu. Konstatirano je da se Koordinacija i naši koordinatori u prošloj 2020. godini najviše bavili humanitarnim radom, gdje je u većini medžlisa tokom mjeseca ramazana organizirana posjeta i pomoć socijalno ugroženom stanovništvu." - izjavio je Abdul-Aziz-ef. Nuspahić, koordinator Muftijstva Bihaćkog za nevladin sektor.

Na prijedlog Glavnog imama Medžlisa IZ Bosanska Kostajnica i koordinatora NVO sektora Haris-ef. Ahmića, koordinatori su nakon sastanka posjetili porodicu Tatić Senada, čija je kuća stradala u nedavnom potresu i uručili im simboličnu novčanu pomoć, koju su koordinatori donirali od sebe na samom sastanku.

Rate this item
(0 votes)
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H