Juli 04, 2020

Items filtered by date: Ponedjeljak, 29 Juni 2020

U utorak, 23.6.2020. godine na Islamskom pedagoškom fakultetu magistrirala je prof. Šuhra Terzić, koordinatorica Odjela za brak i porodoci Muftijstva bihaćkog.

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio apel svim muslimanima i građanima Sandžaka, a posebno članovima Islamske zajednice da se pridržavaju svih mjera zaštite od širenja koronavirusa. Pozvao je nadležne državne organe u Srbiji i lokalne vlasti da pokažu odgovornost za svoje građane i da zanemare sve razlike i podjele.

Redovna sjednica organizacionog odbora za šehidsku dženazu u Prijedoru i Kozarcu održana je u Bihaću. Sjednicom je predsjedavao predsjednik organizacionog odbora muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. Prisutni su bili svi članovi organizacionog odbora; muftija bihaćki, predstavnici Islamske zajednice iz Prijedora i Kozarca, predstavnici žrtava jednog, te predstavnik Instituta za traženje nestalih.

Naši medžlisi i džemati na razne načine, koristeći brojne metode nastoje motivisati naše džematlije da svoj  život usklade prema učenjima Kur'ana, hadisa i časnog dini-islama.

© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H