Februar 03, 2023

Items filtered by date: Utorak, 06 Decembar 2022

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, upriličio je radni sastanak sa koordinatoricama Odjela za brak i porodicu svih organizacionih jedinica Islamske zajednice u Muftijstvu bihaćkom. Sastanak je otvorio rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Haris-ef. Veladžić, a potom su sve koordinatorice ukratko predstavile najvažnije aktivnosti koje realizuju. Nakon toga su diskutovale o načinima unapređenja njihovog rada, a na kraju je zaključak i završno obraćanje imao muftija Kudić.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić ugostio je u svom uredu u Bihaću premijera Unsko-sanskog kantona mr. Mustafu Ružnića. Razgovarali su o dosadašnjoj saradnji Muftijstva bihaćkog i Vlade Unsko-sanskog kantona, te razmijenili mišljenja oko važnih i strateških pitanja kada je u pitanju Muftijstvo bihaćko i Unsko-sanski kanton.

Prije više od trideset godina formiran je Muslimanski omladinski savez, gdje su mladi kroz druženja i zajedničke aktivnosti jačali svoj vjerski i nacionalni identitet, te bodrili jedni druge na putu dobra. S toga, nekadašnji MOS može biti dobra preteča onoga što danas nazivamo Mrežom mladih, poručeno je sa druženja Mreže mladih tri medžlisa: Bužima, Cazina i Velike Kladuše u novootvorenim prostorijama Mreže mladih pri Medžlisu IZ Velika Kladuša.

© 2019 - 2022. Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed by N-H