Februar 20, 2020

U Islamskom kulturnom centru u Bužimu upriličena je redovna godišnja izvještajna Skupština Medžlisa IZ Bužim. Pored delegata i članova izvršnog odbora Skupštini je prisustvovao i muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić i sekretar muftijstva Sabahudin-ef. Begić.

Jasmin-ef. Bajrektarević, član hora Muftijstva bihaćkog i imam džemata Zagrad, Medžlis IZ Velika Kladuša, je boravio u posjeti muftiji bihaćkom Hafizu Mehmed-ef. Kudiću.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je primio Husein-ef. Velića, glavnog imama Medžlisa IZ Prijedor i g. Ajdina Varmaza, predsjednika izvršnog odbora Medžlisa IZ Prijedor.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio g. Farisa Hasanbegovića, načelnika općine Sanski Most. Ovo je prva posjeta načelnika Sanskog Mosta od imenovanja muftije Kudića na ovu dužnost.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović je u petak, 14.2.2020. godine u novoj džamiji u Ljubljani održao hutbu i predvodio džuma namaz. Hutbu uvaženog reisu-l-uleme prenosimo u cjelosti:

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je na poziv predstavnika Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj od 7. – 10.2.2020. boravio u posjeti pokrajini Sjeverna Rajna – Vestafalija i prisustvovao brojnim značajnim događajima Islamske zajednice u ovoj pokrajini. 

Odjel za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać od sada nudi besplatno Savjetovalište za brak i porodicu koje u širem smislu podrazumijeva: individualno, predbračno, bračno, porodično i savjetovanje o vjerskim pitanjima.

Delegacija Okružnog odbora udruženja Ilmijje Muftijstva bihaćkog posjetila je premijera Vlade Unsko-sanskog kantona g. Mustafu Ružnića. Delegaciju Okružnog odbora činili su: Omer-ef. Redžić, predsjednik Okružnog odbora Ilmijje Muftijstva bihaćkog, Selmir-ef. Hurić, kordinator za komunikaciju za nevladin sektor OO, Haris-ef. Japić, sekretar OO i Asmin-ef. Mahmić, član OO Ilmijje Bihać.

Mreža mladih Medžlisa IZ Bosanski Novi je organizirala hvale vrijednu aktivnost. Radi se o dobrovoljnom darivanju krvi omladinaca iz Mreže mladih odjelu za zavod za transfuzijsku medicinu opšte bolnice u Prijedoru.

Prema zvaničnim statistika MUP-a USK-a kroz Bihać i Unsko-sanski kanton je prošlo skoro 70 000 migranata. Susretljivost, darežljivost i lijep prijem od strane velikog broja običnog svijeta migranti prepričavaju i svjedoče gdje god se nađu.

Stranica 1 od 24
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H