Avgust 05, 2020

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je povodom Kurban-bajrama predvodio bajram namaz i kazivao bajramsku hutbu u Gradskoj džaiji u Bihaću. Hutbu prenosimo u cjelosti:

Na području muftijstva bihaćkog danas je bajram-namaz klanjan na 233 lokacije. Centralna bajramska svečanost je održana u Gradskoj džamiji u Bihaću, gdje je bajram-namaz predvodio i hutbu kazivao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Povodom nastupanja kurban bajrama 1441/2020. godine, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je uputio svoju bajramsku čestitku.

Centralna bajramska svečanost Muftijstva bihaćkog biće održana sutra, 31. jula u Gradskoj džamiji u Bihaću, gdje će bajram-namaz predvoditi i hutbu održati muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić uputio je bajramsku čestitku povodom nastupajućeg Kurban-bajrama. Čestitku muftije Kudića prenosimo u cjelosti:

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović pozvao je članove i pripadnike Zajednice da poste deveti dan posljednjeg mjeseca hidžretskog kalendara zul-hidždžeta poznatog kao Jevmu-l-Arefe (Dan Arefata). Dan Arefata je dan u kojem hadžije borave na Arefatu i ove godine je u četvrtak 30. jula.

Džemat Jezerski-Dijelovi koji djeluje pri Medžlisu IZ Bosanska Krupa je jedan od džemata koji brojnim aktivnostima na poučavanju i učenju Božije knjige ulaže značajnu energiju i sredstva.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, a povodom nastupanja Kurban-bajrama, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović je dao instrukciju svim organima i institucijama Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. 

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je povodom preseljenja na ahiret dr. Salke Bukvarevića, ministra za pitanje boraca u Vladi F BiH, uputio telegram suosjećanja porodici, prijateljima i saradnicima. Telegram suosjećanja prenosimo u cjelosti:

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio Razima Halkića, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine Unsko-sanskog kantona i Suvada Šahinovića, direktora Kantonalnog fonda za stambeno zbrinjavanje boračkih populacija.

Stranica 1 od 39
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H