Februar 03, 2023

Hutbe (40)

Muftija ljubljanski je u petak, 9.12.2022. godine predvodio džuma-namaz i kazivao hutbu u Gradskoj džamiji u Bihaću. Hutbu muftije Porića prenosimo u cjelosti:

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine i 30. godišnjice od pogibije heroja narodno-oslobodilačkog rata majora Adila Bešića, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je pripremio hutbu koja je prenesena u svim džamijama Muftijstva bihaćkog.

U sklopu svoje posjete muftijstvu bihaćkom, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović je održao hutbu i predvodio džuma-namaz u Gradskoj džamiji u Bihaću. Hutbu muftije Fazlovića prenosimo u cjelosti.

Zamjenik reisul-uleme Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini dr. Enes-ef. Ljevaković danas je u Gradskoj džamiji u Bihaću kazivao hutbu povodom godišnjice imenovanja prvog reisul-uleme u našoj zemlji, Mustafe Hilmi-ef. Hadžiomerovića, koji je na tu dužnost imenovan prije 140 godina, 17. oktobra 1882. godine.

U skladu sa protokolom dženaze za šehide - žrtve Prjedora i Kozarca, kojeg je donijelo Vijeće muftija Islamske zajednice u BiH 17.3.2019, u kojem stoji da će muftija bihaćki posljednjeg petka prije 20. jula pripremiti hutbu koja će se kazivati u svim džamijama Islamske zajednice u BiH, domovinskim zemljama i dijaspori.

U Gradskoj džamiji u Bihaću, kurban-bajram namaz je predvodio i hutbu kazivao muftija haćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, je danas, 8. jula 2022. godine, kazivao hutbu o genocidu u Srebrenici u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Ovu hutbu su pročitali hatibi u svim džamijama Bosne i Hercegovine, domovinskih zemalja i dijaspore.

Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović je u petak, 6. maja 2022. godine u džematu Donji Miljanovci, Medžlis IZ Tešanj, predvodio džuma namaz i održao hutbu, u kojoj je govorio o važnosti džamija i pogubnosti rušenja bogomolja bilo koje vjere, pa tako i džamija.

Centralna bajramska svečanost muftijstva bihaćkog povodom ramazanskog bajrama je održana u Gradskoj džamiji u Bihaću. Bajram-namaz je klanjao i hutbu kazivao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. Hutbu muftije Kudića prenosimo u cjelosti:

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, danas je u Gazi Husrev-begovoj džamiji predvodio džuma-namaz i kazivao hutbu. Hutbu Reisu-l-uleme prenosimo u cjelosti:

Stranica 1 od 3
© 2019 - 2022. Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed by N-H