April 23, 2021

Hutbe (21)

Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović je u petak, 16. aprila 2021. ili 4. ramazana 1442., u Gazi Husrev-begovoj džamiji održao hutbu i predvodio džuma-namaz. Hutbu reisu-l-uleme prenosimo u cjelosti:

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović je u petak, 26.3.2021. održao hutbu i predvodio džuma-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Hutbu reisu-l-uleme prenosimo u cjelosti:

Povodom obilježavanja 28. godišnjice od pogibije narodnog heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata majora Adila Bešić, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je kazivao hutbu i predvodio džuma-namaz u džamiji džemata Turija - Vrsta, gdje je i ukopan major Adil Bešić i gdje se nalazi i njegovo turbe. Hutbu uvaženog muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića prenosimo u cjelosti:

Muftija banjalučki mr. Nusret-ef. Abdibegović je održao hutbu i predvodio džuma-namaz u Gradskoj džamiji u Bihaću. Hutbu muftije Abdibegovića prenosimo u cjelosti:

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je danas, 23. oktobra 2020. godine održao hutbu u Gradskoj džamiji u Bihaću. Njegovu hutbu su čitali svi hatibi na prostoru Rijaseta IZ u BiH. Hutbu prenosimo u cjelosti:

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein-ef. Kavazović je posjetio Banjaluku u povodu dodjele murasele muftiji banjalučkom Nusret-ef. Abdibegoviću. TIm povodom je održao hutbu i predvodio džuma-namaz u Ferhadija džamiji. Hutbu reisu-l-uleme Kavazovića prenosimo u cjelosti:

Reisu-l-ulema dr. Husein-ef. Kavazović je u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu predvodio džuma-namaz i odražo hutbu o značaju mektebske nastave. Donosimo vam tekst hutbe u cjelosti:

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, u svojstvu izaslanika reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića, kazivao hutbu i predvodio džuma-namaz na musalli ratne džamije na Igmanu u sklopu manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2020."

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je povodom Kurban-bajrama predvodio bajram namaz i kazivao bajramsku hutbu u Gradskoj džaiji u Bihaću. Hutbu prenosimo u cjelosti:

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je održao hutbu i predvodio džuma namaz u Gradskoj džamiji u Cazinu. Njegovu hutbu su pročitali hatibi u svim džamijama u Bosni i Hercegovini, susjednim zemljama i dijaspori. Hutbu prenosimo u cjelosti.

Stranica 1 od 2
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H