Decembar 09, 2019

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću u petak, 29.11.2019. godine primio muftiju Islamske zajednice za Sloveniju i predsjednik Mešihata IZ u Sloveniji dr. Nedžad-ef. Grabusa, koji je zajedno sa svojim saradnicima mr. Nevzet ef. Porićem, zamjenikom muftije i Ifet-ef. Suljićem, imamom u džematu Škofja Loka boravio u službenoj posjeti Muftijstvu bihaćkom.

U petak, 29.11.2019. godine, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je održao hutbu i predvodio džuma-namaz u Ferhat-pašinoj džamiji (Ferhadija) u Banjaluci. Hutbu muftije Kudića prenosimo u cjelosti.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog Mensur-ef. Ćehić , na poziv muftije banjalučkog mr. Nusret ef. Abdibegovića, su u petak, 29.11.2019. boravili u službenoj posjeti Muftijstvu banjalučkom.

Knjiga „Mostarski vakufi od 1931 do 2013“ muftije mostarskog mr. Salema-ef. Dedovića je priča o slavnoj prošlosti i sretnoj budućnosti, jer ona govori o mostarskim vakufima u četiri historijske epohe, ali ona također tretira i raskošnu kulturno-vjersku baštinu grada Mostara, a potom i trasira suštinske smjernice dalje revitalizacije vakufske imovine kao bazične osnove djelovanja Islamske zajednice.

Trinaesta po redu manifestacija „Muhammed, a.s. – U njemu je divan uzor“ je okončana završnom svečanošću koja je upriličena u petak, 29.11.2019. godine u velikoj sali Doma kulture u Bihaću.

28. novembra navršava se 27 godina od preseljenja na ahiret majora Armije R BiH, dobitnika najvećeg ratnog priznanja značke Zlatni ljilan i narodnog heroja Adila Bešića.

Mjesec mevluda je prigodnim mevludskim svečanostima kroz učenje Kur'ana, mevluda, ilahija, i slušanje predavanja obilježen je u Medžlisu Islamske zajednice Bosanska Krupa.

Preko 150 učenika iz osnovnih i srednjih škola Grada Bihaća zajedno sa osam nastavnika Islamske vjeronauke učestvovalo je u sadnji novih sadnica na prostoru općine Bosanski Petrovac. Inicijatori ove akcije je Aktiv vjeroučitelja u saradnji sa ŠPD „Unsko-sanske šume“.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio dr. Safiju Malkić, šeficu Odjela za brak i porodicu Rijaseta IZ.

Islamska zajednica u BiH je posredstvom Vakufske direkcije i Fondacije „En-Nedžat“ iz Kuvajta kantonalnoj bolnici „dr. Irfan Ljubijankić“ donirala jedan aparata za hemodijalizni centar.

Stranica 1 od 20
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H