Februar 03, 2023

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, posjetio je Islamsku zajednicu u Austriji, gdje je razgovarao sa glavnim imamom i predsjednikom Hasudin-ef. Atanovićem i Senad-ef. Kusurom. Domaćini su muftiju Kudića obavijestili o aktivnostima i projektima Islamske zajednice u Austriji, te o izazovima s kojima se susreće zajednica, ali i muslimani u ovoj zemlji.

U džamiji džemata St. Pölten, u nedjelju, 30.1.2023. je proučena hafiska dova imamu ovog džemata Mersad-ef. Muratoviću, što je prva hafiska dova u Islamskoj zajednici Bošnjaka u Austriji (IZBA).

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić boravio je u dvodnevnoj posjeti Bošnjacima u južnoj Austriji u pvoodu Dana državnosti naše domovine Bosne i Hercegovine.

Bosanski Petrovac je prva oslobođena općina Unsko-sanskog kantona od agresora, a to se desilo 14. septembra 1995. 27 godina je prošlo od tog velikog događaja, a udruženje demobilisanih boraca 1992-1995. je krovna organizacija koja preuzima organizaciju ove manifestacije, a podršku joj pružaju kantonalne i općinske vlasti i organizacije.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je uputio čestitku povodom početka nove mektebske i školske 2022/2023. godine. Čestitku prenosimo u cjelosti:

S akšamskim ezanom, u petak, 29. jula 2022., nastupila je nova 1444. hidretska godina. S tim u vezi, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je čestitao novu hidžretsku godinu i uputio prigodnu poruku, koju prenosimo u cjelosti:

Uslov da emanet vjere prenesemo sljedećim generacijama jeste da gradimo i sačavamo našu državu Bosnu i Hercegovinu - naglasio je danas na centralnoj svečanosti Musalla 2022. muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

U bavarskom gradu Ingolstadtu, u nedjelju 26.06.2022. godine, upriličena je manifestacija povodom 30 godina postojanja bošnjačkog džemata.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, posjetio Bošnjake koji žive i rade u Njemačkoj, te sa predstavnicima Islamske zajednice u Njemačkoj razgovarao o aktuelnim projektima i vizijama za budućnost. Tom prilikom je muftija Kudić razgovarao sa glavnim imamom Medžlisa IZ Bayern Izet-ef. Bibićem, odražao hutbu i predvodio džuma-namaz u bošnjačkom džematu Fedžr u Minhenu.

U sklopu obilježavanja 30. godišnjica od napada na Kozarac, a u kojem su počinjeni strašni zločini nad našim narodom, obratio se muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. Obraćanje muftije Kudića prenosimo u cjelosti:

Stranica 1 od 7
© 2019 - 2022. Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed by N-H