Decembar 05, 2020

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić uputio je pismo podrške predsjedniku Mešihata IZ-e u Srbiji muftiji dr. Mevlud-ef. Dudiću i našem narodu u ponosnom Sandžaku u kontekstu raširene pojave koronavirusa u sandžačkim gradovima.

U petak, 10.4.2020. godine muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je održao hutbu i predvodio džumu namaz i medresi "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu povodom obilježavanja Dana vakifa i Dana medrese. Hutbu vam donosimo u cjelosti.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić uputio je čestitku povodom 1. marta, Dana nezavisnosti naše domovine Bosne i Hercegovine.

Tekst čestitke prenosimo u cjelosti:

Put ka sticanju nezavisnosti države Bosne i Hercegovine je bio jedini način da se država Bosna i Hercegovina sačuva. Na tom putu očuvanja domovine, u njenu slobodu su živote utkali najbolji sinove naše zemlje, a njen narod ustao u njenu odbranu od svih onih koji su na nju nasrtali i imali za cilj da je unište.

Danas, 28 godina poslije, naša je obaveza da donosimo odgovorne odluke, da hrabro branimo interese naše domovine, da svojim žrtvovanjem doprinosimo napretku i razvoju države Bosne i Hercegovine, baš kao što je naš narod prije 28 godina odgovorno, hrabro i sa mnogo žrtve očuvao suverenitet i teritorijalni integritet naše voljene domovine.

Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan nezavisnosti jedine domovine Bosne i Hercegovine.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić

U petak, 29.11.2019. godine, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je održao hutbu i predvodio džuma-namaz u Ferhat-pašinoj džamiji (Ferhadija) u Banjaluci. Hutbu muftije Kudića prenosimo u cjelosti.

Povodom početka nove mektebske 2019/2020. godine hafiz Mehmed-ef. Kudić, muftija bihaćki, je uputio čestitku koju prenosimo u cjelosti:

Povodom Nove 1441. hidžretske godine, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je uputio čestitku tim povodom, a koju prenosimo u cjelosti.

Bajramski  intervju za dnevni list Oslobođenje je dao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić u kojem  su aktuelizirane mnkge zanimljive teme koje se tiču građana Unsko-sanskog kantona i bihaćkog muftijstva. Intervju prenosimo u cjeosti.

Bihać, 11.9.2019. - Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef .Kudić je predvodio bajram-namaz i kazivao bajramsku hutbu u gradakoj džamiji u Bihaću. 

Povoodom nastupajućeg kurban bakrama, Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je uputio bajramsku čestitku koju prenosimo u cjelosti.

Povodom 23, kolektivne dženaze, koja će se klanjati u Prijedoru 20.7.2019. godine, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u džamiji Fethija u Bihaću održao hutbu, a koju prenosimo u cjelosti.

© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H