Decembar 07, 2022

Kozarac: Imami iz Maglaja i Kozarca obilježili Dan udruženja Ilmijje

U srijedu, 28. 09.2022., imami Medžlisa IZ-e Maglaj posjetili su imame Medžlisa IZ-e Kozarac te su zajednički obilježili Dan Udruženja Ilmijje.
Saradnja, međusobna druženja i posjete imama ova dva medžlisa traju dugi niz godina. Tako je današnje druženje četvrto po redu koje je upriličeno.
 
Nakon zajedničke jutarnje kahve i druženja, održana je svečana sjednica Ilmijje koja je počela učenjem sure Jasin pred duše svih imama koji su preselili na Ahiret.
 
Nakon toga prisutnima su se obratili glavni imam medžlisa IZ Kozarac hfz. Amir-ef. Mahić, predsjednik Okružnog odbora Ilmijje Muftijstva bihaćkog, Omer-ef. Redžić, predsjednici Osnovnih odbora Ilmijje Kozarac i Maglaj Enver-ef. Vardo i Ajdin ef. Hrnić, te glavni maglajski imam mr. Nevres-ef. Hodžić.
 
Na kraju svečane sjednice glavni imami i predsjednici ilmijje su razmjenili prigodne poklone s ciljem dugotrajnog sjećanja na zajedničko druženje.
 
Nakon sjednice, imami su posjetili lokalitet logora Trnopolje i Šehidsko mezarje Kamičani. U sklopu posjete Šehidskom mezarju zijaretili su mezar imama šehida Hamid-ef. Softića, te pred njegovu dušu i pred duše ostalih šehida proučili Fatihu.
 
U nastavku cjelodnevnog druženja upriličeno je i odigravanje prijateljske utakmice. Utakmica je bila korektna i "teška", a domaćini su za "mrvicu" bili bolji.
 
Izvor: Medžlis IZ Kozarac
 
Rate this item
(0 votes)
Last modified on Četvrtak, 29 Septembar 2022 00:41
© 2019 - 2022. Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed by N-H