Print this page

Prijedorski šehidi ispraćeni kroz krajiške gradove

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić danas je prisustvovao dočeku i ispraćaju tabuta 12 šehida Prijedora koji su iz identifikacionog centra "Šejkovača" iz Sanskog Mosta krenuli preko Sanskog Mosta, Ključa, Bosanskog Petrovca, Bihaća, Bosanske Krupe, Bosanske Otoke, Bosanskog Novog, Prijedora i na kraju su u predvečerje stigli u Kamičane, gdje će im se sutra klanjati dženaza-namaz.

Brojni građani svih pomenutih gradova, predvođeni vjerskim autoritetima i predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti i udruženja su odali počast žrtvama i poslali poruku da nikada neće zaboraviti stravične zločine koji su se desili našoj braći i sestrama u Prijedoru i dolini Sane, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

"Veoma je ovo tužan dan za sve nas, gdje smo došli da iskažemo naše poštovanje prema šehidima Prijedora i da ih na ovakav simboličan način ispratimo na bolji svijet. Ovih dvanaest šehida će konačno nakon 29 godina naći svoj smiraj, a porodice isto toliko čekaju da dobiju neko mjesto gdje će doći i posjetiti svoje najmilije, proučiti im Fatihu i obići ih za bajram i drugim povodima." - poručio je muftija Kudić.

a.jpg aa.jpg b.jpg

c.jpg d.jpg e.jpg

f.jpg g.jpg h.jpg

i.jpg j.jpg l.jpg

o.jpg p.jpg r.jpg

s.jpg t.jpg u.jpg

v.jpg

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Utorak, 20 Juli 2021 02:32
Super User

Latest from Super User

Related items