Septembar 17, 2021

Nova školska godina u medresi "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu donosi ciklus tribina pod nazivom „Islam u vremenu“ koji organizuje uprava Medrese na čelu sa direktorom prof. Zuhdijom-ef. Handanovićem. Naziv ovog ciklusa inspirisan je naslovom knjige Huseina-ef. Đoze.

Nova školska godina u medresi "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu donosi ciklus tribina pod nazivom „Islam u vremenu“ koji organizuje uprava Medrese na čelu sa direktorom prof. Zuhdijom-ef. Handanovićem. Naziv ovog ciklusa inspirisan je naslovom knjige Huseina-ef. Đoze.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić u pratnji dekana Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću prof. dr. Hajrudina Hodžića i direktora medrese "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu prof. Zuhdije Handanovića, posjetio je ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK g. Almina Hopovca. Ovo je uzvratna posjeta muftije Kudića ministru Hopovcu, gdje se razgovaralo o radu odgojno-obrazovnih ustanova Islamske zajednice koje djeluju na području Muftijstva bihaćkog, te o reformi obrazovnog sistema sa posebnim akcentom na obrazovanje u Unsko-sanskom kantonu.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa svojim saradnicima, posjetio je predsjedavajućeg Skupštine Unsko-sanskog kantona g. Razima Halkića. Ovo je uzvratna posjeta nakon što je predsjedavajući Halkić posjetio muftiju Kudića prije izvjesnog vremena. Razgovarali su o aktuelnom stanju kada je u pitanju pandemija Covid 19 i refleksije na život građana u Unsko-sanskom kantonu i cijeloj državi Bosni i Hercegovini.

Redovna sjednica Savjeta Muftijstva bihaćkog za vjerska pitanja kojom je predsjedavao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je održana u Bihaću u ponedjeljak, 13. septembra 2021. godine.

Povodom prvog dana mektebske nastave za mektebsku 2021/2022. godinu, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je posjetio Gradski džemat u Bosanskom Petrovcu, gdje je sa glavnim imamom Medžlisa IZ Bosanski Petrovac Mirzet-ef. Spahićem prisustvovao prvom času mektebske nastave.

Muftiju bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića je posjetio g. Azim Durmić, predsjedavajući Općinskog vijeća općine Vojnić iz R Hrvatske. Povod susreta i razgovora je bio popis stanovništva koji predstoji u zemljama u okruženja.

11.9.2021. godine je prvi dan mektebske nastave u novoj 2021/2022. mektebskoj godini. Tim povodom je muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić uputio čestitku muallimima i muallimima, polaznicima i njihovim roditeljima. Čestitku muftije Kudića prenosimo u cjelosti:

U nedjelju, 5.9.2021., godine, u haremu Gradske džamije u Velikoj Kladuši je održana svečanost povodom uručivanja certifikata za uspješno položen kurs za mujezine kojeg je u mjesecu augustu ove godine organizirala i uspješno privela kraju Mreža mladih Medžlisa IZ Velika Kladuša.

Drugog dana nastave u novoj 2021/2022. godini, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa svojim saradnicima je boravio u službenoj posjeti medresi "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu. Muftija je u pratnji direktora medrese prof. Zuhdije Handanovića obišao odjeljenja prvih razreda, razgovarao sa učenicima, te im uputio poruku i savjete za uspješan boravak u medresi.

Stranica 1 od 60
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H