Decembar 07, 2022

Nova mektepska godina počinje u subotu, 10. septembra 2022. godine, upisom polaznika mektepske pouke u više od 2.000 mekteba koji djeluju u okviru Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini.

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je danas čestitku povodom nastupanja Nove hidžretske 1444. godine.

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović muslimanima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i dijaspori uputio je danas poruku povodom nastupajućeg Kurban-bajrama.

Upravna zgrada Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini danas je svečano otvorena, u prisustvu zvaničnika Islamske zajednice, države Bosne i Hercegovine, predstavnika Republike Turske, te predstavnika diplomatskog kora u našoj zemlji, domaćih privrednika, vakifa i predstavnika javnog i kulturnog života naše zemlje.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je poruku povodom Ramazanskog bajrama, koji prema Takvimu IZ pada u ponedjeljak, 2. maja.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić proslijedio je informaciju svim medžlisima Muftijstva bihaćkog da pristupe prijavi za hadž 2022/1443. godine. U tom dopisu, između ostalog, stoji:

Na održanoj 32. redovnoj sjednici Vijeća muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini usvojen je niz pravila o raspolaganju vakufskom imovinom.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je danas ramazansku poruku muslimanima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i dijaspori.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je na svečanosti u Muslimanskom kulturnom centru u Ljubljani dodijelio muraselu novom ljubljanskom muftiji mr. Nevzet-ef. Poriću.

Kur'an u islamu ima središnje mjesto. Po islamskom vjerovanju Kur'an je Vječni Govor Božiji, Vječna Riječ Božija, kako po svome slovu i zvuku, tako i po značenju, smislu. Svakom vremenu koje je provelo pomno čitanje Kur'ana sam Kur'an je podario neizmjerne darove.

Stranica 1 od 5
© 2019 - 2022. Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed by N-H