Septembar 17, 2021

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić u pratnji dekana Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću prof. dr. Hajrudina Hodžića i direktora medrese "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu prof. Zuhdije Handanovića, posjetio je ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK g. Almina Hopovca. Ovo je uzvratna posjeta muftije Kudića ministru Hopovcu, gdje se razgovaralo o radu odgojno-obrazovnih ustanova Islamske zajednice koje djeluju na području Muftijstva bihaćkog, te o reformi obrazovnog sistema sa posebnim akcentom na obrazovanje u Unsko-sanskom kantonu.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa svojim saradnicima, posjetio je predsjedavajućeg Skupštine Unsko-sanskog kantona g. Razima Halkića. Ovo je uzvratna posjeta nakon što je predsjedavajući Halkić posjetio muftiju Kudića prije izvjesnog vremena. Razgovarali su o aktuelnom stanju kada je u pitanju pandemija Covid 19 i refleksije na život građana u Unsko-sanskom kantonu i cijeloj državi Bosni i Hercegovini.

Redovna sjednica Savjeta Muftijstva bihaćkog za vjerska pitanja kojom je predsjedavao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je održana u Bihaću u ponedjeljak, 13. septembra 2021. godine.

Povodom prvog dana mektebske nastave za mektebsku 2021/2022. godinu, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je posjetio Gradski džemat u Bosanskom Petrovcu, gdje je sa glavnim imamom Medžlisa IZ Bosanski Petrovac Mirzet-ef. Spahićem prisustvovao prvom času mektebske nastave.

Muftiju bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića je posjetio g. Azim Durmić, predsjedavajući Općinskog vijeća općine Vojnić iz R Hrvatske. Povod susreta i razgovora je bio popis stanovništva koji predstoji u zemljama u okruženja.

11.9.2021. godine je prvi dan mektebske nastave u novoj 2021/2022. mektebskoj godini. Tim povodom je muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić uputio čestitku muallimima i muallimima, polaznicima i njihovim roditeljima. Čestitku muftije Kudića prenosimo u cjelosti:

Drugog dana nastave u novoj 2021/2022. godini, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa svojim saradnicima je boravio u službenoj posjeti medresi "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu. Muftija je u pratnji direktora medrese prof. Zuhdije Handanovića obišao odjeljenja prvih razreda, razgovarao sa učenicima, te im uputio poruku i savjete za uspješan boravak u medresi.

Čestitku povodom početka nove školske 2021/2021. godine djeci, roditeljima i nastavnom osoblju je uputio muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. Poruku i čestitku prenosimo u cjelosti:

S obzirom da je mektebska 2020/2021. godina iza nas i da su u toku pripreme za novu mektebsku godinu, u Muftijstvu bihaćkom sumiraju rezultate od protekle godine, a što bi trebalo biti dobra polazna osnova za projekciju nove mektebske godine.

Više od 1400 uglavnom krajišnika koji su bili na privremenom radu u zemljama Zapadne Evrope su ljeta 1992. godine preko okupiranog dijela tzv. SAO Krajine pristigli na slobodni teritorih pod kontrolom Armije R BiH i stavili se na raspolaganje i učestvovali u odbrani domovine. Od ukupnog broja 1227, njih 64 je poginulo, a 120 njih vode se kao nestali. Zarobljavanje i najveće golgote srpskih logora je prošlo 46 učesnika. Oni koji su stigli na odredište su prošli veoma težak put, bez hrane i vode, uz velike napore, ipak su uspjeli i  stigli na slobodni teritorij. Ovo je jedan od najvećih primjera patriotizma i ljubavi prema domovini.

Stranica 1 od 17
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H