Septembar 17, 2021

Muftija Kudić razgovarao sa ministrom obrazovanja USK Alminom Hopovcem

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je danas u posjetu primio Almina Hopovca, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a i g. Suvada Šahinovića, direktora Kantonalnog fonda za pomoć u stambenom zbrinjavanju i zapošljavanju boračkih populacija USK. Razgovarali su o zajedničkim projektima koje Muftijstvo bihaćko sprovodi u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja.

"Svoja prava koja Muftijstvo bihaćko ostvaruje od strane kantonalne vlasti se realizira kroz Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK. Također, naše dvije odgojno-obrazovne ustanove; medresa "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu i Islamski pedagoški fakultet u Bihaću su u svom radu čvrsto povezani sa ministarstvom obrazovanja i mnogo drugih važnih tema je bilo pred nama. Zahvaljujem uvaženom ministru Hopovcu i direktoru Šahinoviću što su posjetili Muftijstvo bihaćko i što smo imali veoma konstruktivan i ugodan razgovor." - poručio je muftija Kudić.

Ministar Almin Hopovac je zahvalio muftiji Kudiću na prijemu i na razgovoru o važnim pitanjima za cijeli Unsko-sanski kanton.

"Razgovarao sam sa uvaženim muftijom o veoma važnim projektima koje realizira Muftijstvo bihaćkom sa svojim organizacionim jedinicama. Pogotovo me je obradovala činjenica da Islamska zajednica aktivno radi na kvalitetnom obrazovanju budućih nastavnika i zaposlenika naših škola, te da u kontinuitetu radi na stručnom usavršavanju predavača vjeronauke i imama koji prenose znanje našim učenicima. Često zanemarimo stručno usavršavanje naših nastavnika usljed stalne preokupacije o osnovnim materijalno-tehničkim uvjetima za funkcionisanje škola. Ako ne budemo ulagali u nastavnike, kvalitet našeg obrazovanja će biti upitan." - izjavio je ministar Hopovac.

Suvad Šahinović se također zahvalio muftiji na prijemu, te istakao da je Islamska zajednica učinila mnogo u zbrinjavanju i pomoći boračkih populacija i prenio muftiji Kudiću informaciju o aktuelnim projektima kojeg sprovodi Kantonalni borački fond.

Sastanku je prisustvovao i Nazif-ef. Horozović, saradnik za medije Muftijstva bihaćkog.

© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H