Print this page

Sastanak muftije Kudića sa predsjednicima džemata Medžlisa IZ Prijedor

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je zajedno sa glavnim imamom i predsjednikom Medžlisa IZ Prijedor mr. Husein-ef. Velićem i g. Ajdinom Varmazom održao sastanak sa predsjednicima džematskih odbora iz Prijedora. Teme su bile mnogobrojne, te su sve mutevelije pojedinačno iznijeli problematiku sa kojom se suočavaju, svoje viđenje aktuelne situacije, te svoje prijedloge za unapređenje rada džemata u ovom medžlisu.

"Imao sam veoma kvalitetan i konstruktivan sastanak sa predsjednicima džematkih odbora u Medžlisu IZ Prijedor. Prije svega sam im se zahvalio što dobrovoljno i potpuno volonterski obavljaju veoma važnu dužnost unutar Islamske zajednice. Smatram da su predsjednici džematkih odbora uz imame ključni faktor stabilnosti džemata i da dobra saradnja imama i predsjednika džematskog odbora sigurno rezultirati i stabilnost u džematu. Želio sam da ih saslušam. Imaju dosta kvalitetnih i realnih pogleda na aktuelnu situaciju u ovom medžlisu, te na ukupnu situaciju u ovom dijelu naše domovine. Ono što smo na kraju zaključili je svakako da su ovakvi sastanci važni i neophodni kako bi se eventualne nedoumice uspješno prevazišle." - izjavio je muftija Kudić.

Muftija je odgovarao na dileme mutevelija u vezi šehidske dženaze, te u vezi podrške i pomoći funkcionisanju džemata od strane Islamske zajednice. Zaključeno je da će se zaključci sa ovog sastanka dostaviti organima Medžlisa IZ Prijedor koji će ih razmotriti i raditi na otklanjanju eventualnih nepravilnosti i na unapređenju saradnje sa džematskim odborima.

MFT_0431.JPG MFT_0432.JPG MFT_0433.JPG

MFT_0434.JPG

Related items