Oktobar 28, 2021

Dr. Emir Šabić posjetio muftiju Kudića

Muftiju bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića posjetio je dr. Emir Šabić, predsjednik Gradske organizacije SDA Bihać sa svojim saradnicima. Razgovarali su o aktuelnim temama u Gradu Bihaću, projektima koji se realiziraju, te o epidemiološkoj situaciji u Unsko-sanskom kantonu i stanju u zdravstvu.

„Zahvaljujem dr. Emiru Šabiću i njegovim saradnicima na ovoj posjeti. Bihać je centar kantona i Krajine i pozitivni procesi koji se u njemu odvijaju svakako mogu uticati i na druge gradove i zbog toga je važno da se osigura nesmetana realizacija brojnih projekata koji će biti od značaja za građane, među kojima je svakako aerodrom u Bihaću. Političke različitosti ne smiju biti prepreka u realizaciji dobrih i korisnih projekata. Sa mojim gostom sam razgovarao i o zdravstvu i epidemiološkoj situaciji u USK-a, gdje smo se također pozitivno izrazili prema procesu imunizacije što većeg broja naših građana.“ – izjavio je muftija Kudić.

Dr. Emir Šabić se zahvalio muftiji Kudiću na prijemu i veoma ugodnom i korisnom razgovoru. Iskazao je spremnost da kao ljekar i politički dužnosnik radi za opštu dobrobit svih građana i da je Islamska zajednica veoma važan faktor u kontekstu pružanja psihološke i duhovne podrške koja je neophodna našem narodu.

„Prije svega sam došao da posjetim našeg muftiju, koji je u svom dosadašnjem radu ostavljao veoma pozitivan dojam čovjeka koji se zalaže za rad, djelovanje i napredovanje i koji nije čovjek konflikta niti isključivosti, u što sam se danas i uvjerio. Upoznao sam muftiju Kudića o svojim dosadašnjim iskustvima i planovima, te od muftije Kudića čuo o aktivnostima ustanove koju predstavlja. Drago mi je da Islamska zajednica i Muftijstvo bihaćko na razne načine pomažu našem narodu. Od naše Islamske zajednice očekujem da će i dalje biti ključni faktor opstanka našeg naroda i domovine i da će kroz svoje aktivnosti i dalje pružati nesebičnu podršku u svemu onome što je neophodno našem narodu.“ – poručio je dr. Šabić.

Ovom sastanku su prisustvovali i dr. Emir Mujić i Edin Felić, saradnici dr. Emira Šabića, te Sabahudin-ef. Begić, sekretar Muftijstva bihaćkog.

© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H