Oktobar 28, 2021

Kozarac: Mladi učestvovali u akciji čišćenja "Let’s Do It-očistimo zemlju za 1 dan"

Članovi Mreže mladih Medžlisa IZ Kozarac su proteklog vikenda bili dio međunarodnog projekta “Let’s Do It-očistimo zemlju za 1 dan”, u saradnji sa timom “Let’s Do It” iz Sarajeva.


"Akcija čišćenja se provodila u još 180 zemalja u svijetu pa tako i u cijeloj BiH. Ovog puta lokacija našeg čišćenja je bila čaršija i sva druga okolna mjesta nadomak čaršije. Zahvalan sam svim članovima Mreže mladih koji su i ovog puta bili vrijedni i dali svoj doprinos u očuvanju okoliša, a posebnu zahhvalnost dugujemo našoj članici Medini Ibrahimović - Nukić, koja je bila koordinatorica ovog projekta." - istakao je Ajdin-ef. Hrnić, koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Kozarac.

Cij Svjetskog dana čišćenja nisu samo čistiji gradovi, parkovi i šume nego i podizanje svijesti na lokalnom i globalnom nivou o problemu otpada i hitnosti njegovog rješavanja. Glavni sponzori ove akcije su: EU Info Centar, Europska unija u BiH, Vlada kantona Sarajeva i još mnogi drugi, koji su svim volonterima obezbjedili: majice, ruksake, rukavice, vreće i na kraju hranu i piće.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Utorak, 21 Septembar 2021 07:19
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H