Oktobar 28, 2021

Items filtered by date: Utorak, 12 Oktobar 2021

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je razgovarao sa koordinatoricama Odjela za brak i porodicu Mufijstva bihaćkog i Medžlisa IZ Bihać: mr. Šuhrom Terzić i mr. Zinetom Horozović. Razgovarali su o aktivnostima ovog odjela u proteklom periodu, o realizaciji aktivnosti povodom mjeseca mevluda, te je voditeljica Savjetovališta za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać upoznala muftiju Kudića sa radom ovog savjetovališta u proteklom periodu, te potrebi za formiranjem istih savjetovališta i u drugim medžlisima.

Rebi'u-l-evvel je mjesec u kojem se raznim aktivnostima i kroz brojne događaje obilježava mjesec rođenja najboljeg od svih stvorenja Muhammeda, a.s. Medžlis IZ Bihać već dugi niz godina organizira učenje mevluda u svim džamijama ovog medžlisa, te drugim sadržajima namijenjenim za različite kategorije ljudi, nastoji široj populaciji približiti lik i djelo Muhammeda, a.s., koji je zauvijek model dobrog, uspješnog i savremenog čovjeka.

Nova akademska godina na visokoškolskim ustanovama Unsko-sanskog kantona je počela u ponedjeljak, 11.10.2021. godine. Tim povodom je uprava Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću organizirala prijem za nove studente, brucoše, svečani prijem i lijep doček na ovu visokoškolsku ustanovu.

© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H