Septembar 17, 2021

Items filtered by date: Srijeda, 09 Juni 2021

U okviru svojih redovnih aktivnosti članovi Mreže mladih Medžlisa IZ Kozarac su posjetili 14 šehidskih porodica na području Medžlisa IZ Kozarac. Ajdin-ef. Hrnić, koordinator Mreže mladih ističe da su posebno ponosni na ovaj projekat i ovakve aktivnosti Mreže mladih, jer su veoma emotivne i posebne.

Povodom izricanja presude Haškog tribunala generalu VRS Ratku Mladiću, koji je pravosnažno osuđen za počinjene zločine i genocid, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ) kazao je da je Haški tribunal imao dva cilja ispred sebe: "jedno je da se suđenjima, koja su trajala godinama, razotkrije projekat tog udruženog zločinačkog poduhvata, a druga stvar je da se izvođači tog zločinačkog poduhvata kazne i da na taj način žrtve dobiju bar dio satisfakcije koju zaslužuju".

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović je u utorak, 8.6.2021. godine u svom kabinetu razgovarao s muftijom bihaćkim hafizom Mehmed-ef. Kudićem. Razgovarali su o tekućim projektima na području Bihaćkog muftiluka, o rekonstrukciji zgrade Muftijstva bihaćkog i drugim infrastrukturalnim projektima koji su u pripremi. 

© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H