Oktobar 28, 2021

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u srijedu, 20. oktobra 2021. godine, posjetio udruženje “Izvor dobročinstva” u Vogošći, gdje je upriličen sastanak sa prof. Ismirom Karagom, predsjednikom Udruženja i njegovim saradnicima. S obzirom da je prof. Karaga nekoliko puta posjetio Bihać i muftiju Kudića, ovo je bila svojevrsna uzvratna posjeta, a poseban povod je je bio potpisivanje ugovora o finansijskoj podršci u rekonstrukciji edukativnog dijela zgrade Muftijstva bihaćkog. Glavni prioritet ove saradnje je podrška projektu zaštite i unapređenja korištenja vakufske imovine u Bosni i Hercegovini.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa svojim saradnicima je posjetio Islamski pedagoški fakultet u Bihaću. Povod posjete jeste početak nove akademske godine gdje se muftija Kudić sastao sa upravom fakulteta, nastavnim osobljem i studentima. Pri tome, muftija je obišao biblioteku, te studentski dom fakulteta i uvjerio se u dobre uvjete s kojima ova ustanova raspolaže.

21.10.1992. godine je odlukom Predsjedništva BiH formiran 5. korpus Armije R BiH. Tim povodom, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je uputio čestitku povodom 28. godišnjice od formiranja 5. korpusa koju prenosimo u cjelosti:

U sklopu posjete Sanskom Mostu, u pratnji glavnog imama Medžlisa IZ Sanski Most Mirze-ef. Žerića, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je upriličio kućnu posjetu penzionisanom imamu i vjeroučitelju Dervišu-ef. Derviševiću, koji se ovih dana oporavlja nakon lakšeg operativnog zahvata.

U subotu, 16.10.2021. u džematu Čaplje je održana centralna mevludska svečanost u povodu sjećanja na rođenje najodabranijeg Allahovog poslanika i vjerovjesnika Muhammeda, a.s.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović danas je na svečanosti u Baščaršijskoj džamiji u Sarajevu dodijelio muraselu novom sarajevskom muftiji dr. Nedžad-ef. Grabusu.

U sklopu redovne tribine pod nazivom „Islam u vremenu“ u medresi „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ u Cazinu, predavanje je održao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. S obzirom da se nalazimo u rebi'u-l-evvelu, mjesecu rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a.s., muftija Kudić je govorio na temu „Kur'an o Muhammedu, a.s.“.

U nedjelju, 17.10.2021. godine centralna mevludska svečanost je održana u Bihaću. Program su izveli članovi hora medrese "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" iz Cazina, a mevludsko predavanje je održao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

U Bihaću je održana peta redovna sjednica Organizacionog odbora za za održavanje kolektivne šehidske dženaze za žrtve Prijedora 20. jula 2021. godine, kojom je predsjedavao predsjednik Organizacionog odbora hafiz Mehmed-ef. Kudić, muftija bihaćki. Na ovoj sjednici su pododbori podnijeli detaljan izvještaj o ovogodišnjem programu povodom 20. jula, te finansijski izvještaj. Na sjednici se vodila veoma kvalitetna i konstruktivna diskusija oko konkretnih prijedloga za narednu godinu.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je razgovarao sa koordinatoromima Mreže mladih koji djeluju na cijelom području Muftijstva bihaćkog. Razgovarali su o dosadašnjim aktivnostima, o izdacima koji su neophodni za funkcionisanje i o budućim planovima, te projektima koje je neophodno nastaviti i pokrenuti.

Stranica 1 od 62
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H