Septembar 17, 2021

Hutbe (26)

U skladu sa Protokolom dženaze za žrtve Prijedora, kojeg je donijelo Vijeće muftija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na svojoj 24. redovnoj sjednici održanoj u Sarajevu 22. redžeba 1441. god. po H., odnosno 17. marta 2020. godine, u članu 2. stoji da će Muftija bihaćki pripremiti hutbu i kazivati je zadnjeg petka prije 20. jula u određenoj džamiji Muftiluka bihaćkog.

SARAJEVO, 9. JULA (MINA) -  Hutbu povodom obilježavanja 26. godišnjice Genocida u Srebrenici danas je u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu kazivao reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je predvodio džuma-namaz i kazivao hutbu u musalli memorijalnog centra "Potočari" u Srebrenici. Džumi je prisustvovao značajan broj ljudi, a hutbu u cjelosti možete pročitati u nastavku.

Hvala Uzvišenom Allahu, koji je čovjeka uzdigao iznad ostalih stvorenja i podučio ga peru. Neka je salavat i selam na najvećeg učitelja i poslanika mudrosti Muhammeda, a.s., njegovu časnu porodicu, uzorite ashabe i sve one koji su ga slijedili i koji će slijediti do Dana sudnjega.

Zamjenik reisu-l-uleme i fetva-i-emin Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini prof.dr. Enes ef. Ljevaković je u petak, 30.4.2021. godine u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu kazivao hutbu o zekatu. Hutbu prenosi u cijelosti:

Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović je u petak, 16. aprila 2021. ili 4. ramazana 1442., u Gazi Husrev-begovoj džamiji održao hutbu i predvodio džuma-namaz. Hutbu reisu-l-uleme prenosimo u cjelosti:

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović je u petak, 26.3.2021. održao hutbu i predvodio džuma-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Hutbu reisu-l-uleme prenosimo u cjelosti:

Povodom obilježavanja 28. godišnjice od pogibije narodnog heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata majora Adila Bešić, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je kazivao hutbu i predvodio džuma-namaz u džamiji džemata Turija - Vrsta, gdje je i ukopan major Adil Bešić i gdje se nalazi i njegovo turbe. Hutbu uvaženog muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića prenosimo u cjelosti:

Muftija banjalučki mr. Nusret-ef. Abdibegović je održao hutbu i predvodio džuma-namaz u Gradskoj džamiji u Bihaću. Hutbu muftije Abdibegovića prenosimo u cjelosti:

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je danas, 23. oktobra 2020. godine održao hutbu u Gradskoj džamiji u Bihaću. Njegovu hutbu su čitali svi hatibi na prostoru Rijaseta IZ u BiH. Hutbu prenosimo u cjelosti:

Stranica 1 od 2
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H