Avgust 10, 2022

Hutbe (36)

U skladu sa protokolom dženaze za šehide - žrtve Prjedora i Kozarca, kojeg je donijelo Vijeće muftija Islamske zajednice u BiH 17.3.2019, u kojem stoji da će muftija bihaćki posljednjeg petka prije 20. jula pripremiti hutbu koja će se kazivati u svim džamijama Islamske zajednice u BiH, domovinskim zemljama i dijaspori.

U Gradskoj džamiji u Bihaću, kurban-bajram namaz je predvodio i hutbu kazivao muftija haćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, je danas, 8. jula 2022. godine, kazivao hutbu o genocidu u Srebrenici u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Ovu hutbu su pročitali hatibi u svim džamijama Bosne i Hercegovine, domovinskih zemalja i dijaspore.

Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović je u petak, 6. maja 2022. godine u džematu Donji Miljanovci, Medžlis IZ Tešanj, predvodio džuma namaz i održao hutbu, u kojoj je govorio o važnosti džamija i pogubnosti rušenja bogomolja bilo koje vjere, pa tako i džamija.

Centralna bajramska svečanost muftijstva bihaćkog povodom ramazanskog bajrama je održana u Gradskoj džamiji u Bihaću. Bajram-namaz je klanjao i hutbu kazivao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. Hutbu muftije Kudića prenosimo u cjelosti:

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, danas je u Gazi Husrev-begovoj džamiji predvodio džuma-namaz i kazivao hutbu. Hutbu Reisu-l-uleme prenosimo u cjelosti:

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je danas u Gradskoj džamiji u Bihaću održao hutbu povodom 10. aprila, Dana vakifa i Dana Medrese "Reis Džemaludin-ef. Čaušević". Hutba je pročitana i u svim džamijama muftijstva bihaćkog. Hutbu muftije Kudića prenosimo u cijelosti:

U sklopu službene posjete Muftijstvu sarajevskom, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je održao hutbu u džamiji Sultan Fatihovoj (Carevoj) džamiji u Sarajevu. Hutbu muftije Kudića prenosimo u cjelosti:

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović je danas, 28.1.2022. godine održao hutbu i predvodio džuma-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Hutbu prenosimo u cjelosti:

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine i 28. novembra, godišnjice pogibije heroja oslobodilačkog rata majora Adila Bešića, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je danas održao hutbu i predvodio džuma-namaz u džematu Ribić, Medžlis IZ Bihać.  Hutbu muftije Kudića prenosimo u cjelosti:

Stranica 1 od 3
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H