Septembar 17, 2021

Predstavnici organizacionog odbora velikog predramazanskog koncerta "Zetra 2020." prof. Ismet Veladžić i prof. Mehmed Bajrektarević su boravili kod muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića. 

Danas, 06.03.2020. godine, nizom prigodnih aktivnosti obilježena je17. godišnjica smrti generala Mehmeda Alagića, legendarnog komandanta Armije R BiH i prvog poslijeratnog načelnika općine Sanski Most.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je zajedno sa svojim saradnicima boravio u posjeti gradonačelniku Bihaća Šuhretu Fazliću i gradskoj upravi. Na sastanku je naglašena izuzetno dobra saradnja Muftijstva bihaćkog i Medžlisa IZ Bihać sa Gradskom upravom i gradonačelnicima općine i Grada Bihaća.

U organizaciji Muftijstva bihaćkog u Kozarcu je 24.2.2020. godine održan stručni seminar za imame bihaćkog muftijstva koji gravitiraju na području bosanskohercegovačkog entiteta RS, a radi se o medžlisima Prijedor, Kozarac, Bosanski Novi i Bosanska Kostajnica.

1260. godine hrvatski-ugarski kralj Bela IV izdaje povelju kojim se ustanovljava postojanje grada Bihaća. Bihać je danas administrativni, vjerski, naučni, kulturni, sportski i zdravstveni centar Unsko-sanskog kantona u bihaćkog muftijstva.

Prema zvaničnim statistika MUP-a USK-a kroz Bihać i Unsko-sanski kanton je prošlo skoro 70 000 migranata. Susretljivost, darežljivost i lijep prijem od strane velikog broja običnog svijeta migranti prepričavaju i svjedoče gdje god se nađu.

Bihać, 14.1.2020. – U sklopu posjete Muftijstvu bihaćkom muftija banjalučki mr. Nusret-ef. Abdibegović zajedno sa muftijom bihaćkim hafizom Mehmed-ef. Kudićem je posjetio Vladu Unsko-sanskog kantona i susreo se sa premijerom vlade Mustafom Ružnićem.

U petak, 03.02.2020. godine, Medžlis islamske zajednice Sanski Most je priredio prelijepu kur'ansku večer čiji je najljepši ukras bilo 23 djece i omladine  koji su imali zadatak da javno prezentiraju napamet naučenu suru el-Hudžurat.

Bilal Kovačević, svršenik Gazi Husrev-begove medrese i student prve godine Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu je pred komisijom Rijaseta IZ u BiH 23. decembra 2019. godine i zvanično proučio cijeli Kur'an napamet i stekao titulu hafiza Kur'ana Časnog.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio Dževada Smajića, predsjednika Udruženja veterana Krajine 1992-1995 iz Prijedora.

Stranica 1 od 3
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H