Avgust 10, 2022

S akšamskim ezanom, u petak, 29. jula 2022., nastupila je nova 1444. hidretska godina. S tim u vezi, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je čestitao novu hidžretsku godinu i uputio prigodnu poruku, koju prenosimo u cjelosti:

Uslov da emanet vjere prenesemo sljedećim generacijama jeste da gradimo i sačavamo našu državu Bosnu i Hercegovinu - naglasio je danas na centralnoj svečanosti Musalla 2022. muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

U bavarskom gradu Ingolstadtu, u nedjelju 26.06.2022. godine, upriličena je manifestacija povodom 30 godina postojanja bošnjačkog džemata.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, posjetio Bošnjake koji žive i rade u Njemačkoj, te sa predstavnicima Islamske zajednice u Njemačkoj razgovarao o aktuelnim projektima i vizijama za budućnost. Tom prilikom je muftija Kudić razgovarao sa glavnim imamom Medžlisa IZ Bayern Izet-ef. Bibićem, odražao hutbu i predvodio džuma-namaz u bošnjačkom džematu Fedžr u Minhenu.

U sklopu obilježavanja 30. godišnjica od napada na Kozarac, a u kojem su počinjeni strašni zločini nad našim narodom, obratio se muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. Obraćanje muftije Kudića prenosimo u cjelosti:

U utorak 25. dan mjeseca Ramazana na platou Ferhat-pašine džamije u Banjaluci upriličen je drugi tradicionalni „Krajiški iftar“ kojeg je organizovala porodica Memić i Medžlis IZ Banja Luka.

U novom izdanju rubrike „Ramazanska poruka dana“ u programu Radija BIR muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić govorio je o važnosti slijeđenjai pokoravanja našem Poslaniku, s.a.v.s.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić boravio je u posjeti bošnjačkim džematima u Belgiji u gradovima Antwerpen, Gent i Eupen. Ova trodnevna posjeta je upriličena u mjesecu ramazanu, a bogat sadržaj kojeg su domaćini pripremili je bio dodatni razlog okupljana velikog broja našim ljudi na iftarima, teravijama i predavanjima.

Muftija bihaćki hfz. Mehmed-ef. Kudić je u novoj Ramazanskoj poruci u programu Radija BIR ukazao na plemenitost žene i važnost lijepog i pravednog odnosa prema ženi.

Muftija bihaćki hafiz. Mehmed-ef. Kudić u rubrici “Ramazanska poruka” dana koja se emituje u programu Radija BIR ukazao je na važnost izgradnje i održavanja džamija.

Stranica 1 od 6
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H