Povežite se s nama

Aktivnosti

Čestitka Muftije bihaćkog povodom početka nove mektebske godine

Mekteb u našim džamijama i mektebskim prostorijama, vjeronauka u našim osnovnim i srednjim školama, naša medresa i naš Islamski pedagoški fakultet upravo streme ka tome da našoj djeci ponude ispravno razumijevanje vjere

Povodom početka nove mektebske 2019/2020. godine hafiz Mehmed-ef. Kudić, muftija bihaćki, je uputio čestitku koju prenosimo u cjelosti:

Božiji poslanik Muhammed, a.s., je rekao: „Kome Allah želi dobro, uputi ga da razumije vjeru.“ Neko se susreće s vjerom naslijeđem, od roditelja i mjesta rođenja, neko izučavanjem, proučavanjem i studiranjem, dok su najbolji oni koji razumiju vjeru i slijede njene upute. Takvi će zaslužiti ovosvjetski uspjeh, ahiretsku nagradu i korist za sve ljude. Mekteb u našim džamijama i mektebskim prostorijama, vjeronauka u našim osnovnim i srednjim školama, naša medresa i naš Islamski pedagoški fakultet upravo streme ka tome da našoj djeci ponude ispravno razumijevanje vjere i da im pomognu da vjerske principe oličene u moralnim vrijednostima i islamskim obredima primijene u svojim životima.

U to ime, našoj djeci, njihovim muallimima i roditeljima, upućujem najiskrenije čestitke povodom početka nove mektebske godine i dragog Boga molim da im pomogne u njihovoj plemenitoj misiji – misiji učenja i poučavanja.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić

More in Aktivnosti