Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Ta’zija muftije Kudića povodom preseljenja na ahiret Fehim-ef. Hodžića

Na ahiret je u 45. godini života preselio Fehim-ef. Hodžić, dugogodišnji imam u Medžlisu Islamske zajednice Bosanska Krupa. Tim povodom, porodici, rodbini i prijateljima ta’ziju i izraze saosjećanja je uputio muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. Ta’ziju muftije Kudića prenosimo u cjelosti:

Islamska zajednica je vrijedna onoliko koliko ima vrijednih ljudi koji u ime Zajednice promovišu istinske vrijednosti. Posebno je važno vlastitim primjerom pokazati vrijednosti, a tek onda ih raznim metodama dostavljati drugima. Takvu osobu smo imali u liku i djelu Fehim-ef. Hodžića, koji je preselio na ahiret u 45. godini života. Vijest o njegovom preseljenju me je iznimno pogodila, te sam kao njegov nekadašnji profesor i osoba s kojom sam se rado sretao veoma tužan, apsolutno prihvatajući Božiju odredbu. Fehim-ef. je završio medresu “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” u Cazinu, među prvim imamima je završio imamski smjer na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, predano radio kao imam u Bosanskoj Krupi, obavljao dužnost predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Krupa, a u posljednje vrijeme je nastavio svoj život u inostranstvu. Pamtim ga kao veoma čestitog i dobrog čovjeka, koji je u svojoj svakodnevnoj komunikaciji pokazivao veliku dozu širokogrudnosti, spremnosti da svakome pomogne, uvijek nasmijan, vedrog duha i dostojanstvenog življena. Bio je istinski primjer svojim džematlijama, živio je vjeru u svom životu i promovisao vrijednosti našeg dina originalno i sa mnogo požrtvovanosti.

Roditeljima Fehim-ef. Hodžića, supruzi, djeci, široj porodici, rodbini i prijateljima iskazujem iskrenu ta’ziju povodom ovog velikog gubitka, kao i cijeloj Islamskoj i široj zajednici , jer smo izgubili jednog vrijednog i čestitog imama i čovjeka.

Allaha, Milostivog, molim da mu oprosti grijehe, da mu podari Svoju milost i da ga nastani u lijepom džennetu, a njegovoj porodici, rodbini i prijateljima podari sabur-i džemil i potpunu predanost Božijoj odredbi.

Inna lillahi ve inna ilejhi radži’un!

Hafiz Mehmed-ef. Kudić, muftija bihaćki

 

 

 

More in Muftijstvo bihaćko