Povežite se s nama

Mreža mladih

Članovi Mreže mladih Muftijstva bihaćkog obilježili Dan bijelih traka u Prijedoru

Mirnom šetnjom sa bijelom trakom oko lijeve ruke obilježen Dan bijelih traka u Prijedoru gdje su domaćini bili Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Prijedor na čelu sa koordinatorom Asmir-ef. Bajrektarevićem.

Obilježavanju su se pridružili gosti sa područja Bihaćkog muftijstva, na čelu sa glavnim koordinatorom Aldin ef. Adilovićem. Učestvovali su medžlisi aktivisti i džematlije medžlisa Bužim, Cazin, Bihać, Bosanski Petrovac, Bosanski Novi i Kozarac.

– Koristimo ovu priliku da im se svima zahvalimo za nesebičnu podršku i njihov dolazak u naš Prijedor, kao što je i glavni koordinator u svom obraćanju izjavio, da nije isto obilježiti Dan bijelih traka u drugim gradovima u odnosu na Prijedor u kojem je ubijeno 102 nedužne djece – rekao je koordinator mreže mladih MIZ Prijedor Asmir-ef. Bajrektarević.

Koordinator Mreže mladih MIZ Cazin Belmin Bajrić je u poruci izjavi za Preporod.info zahvalio učesnicima iz Bihaćkog muftijstva.

– Zahvaljujemo se članovima Mreže mladih Bihać, Cazin, Bosanski Petrovac, Bužim i Bosanski Novi koji su svojim prisustvom uveličali ovo naše današnje obilježavanje, a posebno se zahvaljujemo “Mreži mladih” MIZ Prijedor koja je bila naš današnji domaćin – rekao je Bajrić uz dovu  Allahu dž.š. “da nam da pameti da svoju prošlost nikad ne zaboravimo!”

Dan bijelih traka obilježava se svake godine u pojedinim gradovima Bosne i Hercegovine, kao i gradovima širom svijeta. Ovo je prva organizovana posjeta ovakve vrste povodom Bijelih traka, i prilika da građani iz drugih područja Bosne i Hercegovine barem na kratko osjete ambijent u kojem Bošnjaci Prijedora žive svih ovih godina.

(Preporod.info)

More in Mreža mladih