Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

HADŽ 2024: Uputstva za dostavljanje dodatne dokumentacije

Sva ova dodatna dokumentacija se mora predati do 7.2.2024. godine u prostorijama Muftijstva bihaćkog svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Ured za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, objavio je informacije o cijeni i daljnjoj proceduri u vezi ovogodišnjih kandidata za odlazak na hadž 2024. godine.Do sada su hadžije ispunili sve potrebne formulare i dostavili kopije dokumenata. U narednoj fazi je neophodno uraditi sljedeće:,

1) Uplata: Potrebno je dostaviti originalnu uplatnicu o uplati 12.650 KM (u konvertibinim markama) na sljedeći broj računa: BBI BANKA: 1414755320055235 sa naznakom: Uplata za hadž 2024.

(Napomena: Ukoliko neko drugi uplaćuje za kandidata za hadž, neophodno je u opisu staviti ime i prezime kandidata za hadž)

Također, Ured za hadž je na upit Muftijstva bihaćkog da li se mogu primati uplate iz inostranstva pozitivno odgovorio.

Svi koji žele da uplate odlazak na hadž izvan Bosne i Hercegovine dužni su to učiniti na način pojašnjen na dole prikazanoj uplatnici:

2) Žuti karton: Žuti karton-vakcina protiv meningokoknog meningitisa (ACWY-135). Neki kandidati su kod administratora u Muftijstvu bihaćkom ostavili žuti karton, a oni koji nisu, dužni su da sada dostave original žuti karton.

3) Pasoš sa rokom važenja do 01.12.2024. godine i više. U slučaju da neko od kandidata nije u mogućnosti predati pasoš u naznačenom roku, dužan je kod administratora u Muftijstvu bihaćkom ispuniti izjavu da će pasoš dostaviti u Ured za hadž tokom marta ili aprila 2024. godine, a u konsultaciji sa odgovornima u Uredu za hadž.

Sva ova dodatna dokumentacija se mora predati do 7.2.2024. godine u prostorijama Muftijstva bihaćkog svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća, molimo vas da se javite administratorima koji su vas pozivali i kod kojih ste se prijavljivali kada ste dostavljali raniju dokumentaciju.

More in Muftijstvo bihaćko