Povežite se s nama

Mreža mladih

Mreža mladih Kozarac: Posjeta Bihaću i Cazinu

Zatim su u pratnji domaćina posjetili Fethiju džamiju u Bihaću, gdje je domaćin bio Abdul-Aziz ef. Nuspahić, nekadašnji imam džemata Kalata u Kozarcu, koji je članovima naše mreže predstavio historijat ove džamije, ali i historijat Bihaća.

Mreža mladih MIZ Kozarac je u ponedjeljak, 21. juna 2021. godine upriličila nagradnu ekskurziju u Bosansku Krajinu, kao znak zahvalnosti članovima Mreže mladih za brojne aktivnosti na kojima su radili u proteklom periodu, ali i za bolje upoznavanje sa kolegama iz drugih gradova i upoznavanje sa onim što oni rade.

“Prva naša posjeta bila je Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, gdje su nas dočekali domaćini ove ustanove Bekir ef. Alić, profesorice Smaila Balić i Nina Halilbašić, te članovi Mreže mladih MIZ Bihać na čelu sa Aldin ef. Adilovićem. Zahvalni smo upravi fakulteta, kao i svim našim domaćinima na srdačnom prijemu.” – izjavio je Ajdin-ef. Hrnić, koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Kozarac

O samom fakultetu i njegovom historijatu su nam govorile profesorice, a zatim je svojim gostima srdačnu dobrodošlicu poželio Aldin ef. Adilović, koordinator Mreže mladih Bihaćkog muftijstva. Zatim su u pratnji domaćina posjetili Fethiju džamiju u Bihaću, gdje je domaćin bio Abdul-Aziz ef. Nuspahić, nekadašnji imam džemata Kalata u Kozarcu, koji je članovima naše mreže predstavio historijat ove džamije, ali i historijat Bihaća. Uslijedile su slobodne aktivnosti, obilazak grada, šetnja i druženje sa prijateljima iz Bihaća.

“Potom smo nastavili prema Cazinu i posjetili medresu “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” u Cazinu gdje su nas dočekali prof. Harun Pajić i Belmin-ef. Bajrić, koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Cazin. Naš domaćin prof. Harun Pajić nam je predstavio medresu, te nas proveo kroz cjeloukopan kompleks medrese. Nakon toga je Belmin-ef. Bajrić iskazao dobrodošlicu, najavio šta sve planiramo obići kada je u pitanju Cazin, te najavio uzvratnu posjetu Kozarcu koja će se desiti u narednom periodu.” – stoji u informaciji Mreže mladih Medžlisa IZ Kozarac.

Nakon što su obišli medresu, upoznali se sa radom i djelovanje ove veoma značajne obrazovne ustanove Muftijstva bihaćkog, obišli su znamenja grada Cazina i družili se u ugodnoj atmosferi, te nisu zanemarili hi shoping niti veliko srce svoga domaćina.

“Zahvaljujemo se domaćinima u Bihaću i Cazinu na lijepom dočeku i gostoprimstvu. Cilj ovakvih posjeta je međusobno upoznavanje i pomaganje na putu činjenja dobra.”- poručio je na kraju Ajdin ef. Hrnić, koordinator Mreže mladih MIZ Kozarac.

More in Mreža mladih